Mandat ....

• Autor wątku Autor wątku Yak2202
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yak2202

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. W listopadzie zatrzymala mnie policja do kontroli. Zjazd na posterunek, testy na mocz itp wykryli thc . Poczekalem na lekarza sprawdzili krew wykazalo ze w tej chwili jestem czysty. No i sie zaczelo wlepili mi mandat 650 euro . Nie mialem takiej kwoty wiec dalem im 50 euro i puscili mnie dalej. Teraz przyszedl list i dowiaduje sie z niego ze niemcy chca mi zabrac prawo jazdy na miesiac i uiscic reszre oplaty. Chce sie poradzic warto to placic wogule ? Odeslac im to prawko? Czy ten list ma wogule wartoac prawna ( pismo prYszlo zwyklym listem )

Pozdrawiam

W De kazdy list wysłany jako zwykły w świetle prawa traktuje się jako dostarczony. Czy jest Pan w De zameldowany, pracuje Pan, czy też był Pan tylko przelotem?
Jeśli nie zapłaci Pan mandatu, a przebywa czasowo w De i zostanie zatrzymany do jakiejkolwiek kontroli, moze Pan zostać aresztowany. Radzę dobrze przemyśleć sprawę. Zatrzymanie prawa jeazdy jest normalnym postępowaniem. Może Pan zawsze ustalić od kiedy najlepiej pasowałoby Panu oddanie tego dokumentu.

Wracalem z Nl ( co rok jezdze tam do pracy na wakacje). Warto pisac jakies pisma o umorzenie(student od 4 lat bez pracy). Dziwi mnie tez troche to ze niebylem pod wplywem test wykazal tylko w moczu .

Skoro test wykazał w moczu, to byłeś pod wpływem i za to masz oddać prawo jazdy. pisanie pism w niczym nie pomoże.

W moczu thc utrzymuje sie nqwet do 60 dni . Policjanci mowili mi ze jak wykryja mi tez w krwi to bede musial odczekac 24 h . Takze nie poinformowali mnie ze zabiora mi prawko .

Powrót