Mandat

• Autor wątku Autor wątku marzeniemoje79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marzeniemoje79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
WITAM...mam pytanie odnośnie obowiązków komornika. Dostalam mandat karny 50 zl w 2007 korespondencji z sadu nie dostalam bo mialam inny adres .Do dzis nie wiem czy ktos odbieral za mnie, w 2008 komornik zajal konto bankowe. W 2010 roku osobiscie stawilam sie u komornika podając pracodawcę by zajął dlug. Bylo to ok 400 zl. Komornik pobral ta kwote w 2 transzach. I po splacie zakonczyl postepowanie. Czy obowiazkiem komornika jest wyslanie zamkniecia postanowienia do tego banku.? Myślę ze za 350 zl zarobku tak? Gdzie mogę poczytac o tym czy jest to zapisane w kodeksie? Czy komornik podlega pod sąd? Jesli tak to jaki?. Dziękuję bardzo.

Prawie na pewno komornik wysłał takie pismo do banku. Prawie, sprawdź jeszcze w kancelarii.
Powodem wiszących zajęć jest często olewanie lub bałagan w bankach.
Przypomnienie im z np. numerem listu od komornika nagle cudownie im o tym przypomina. Może liczą na zarobek?
Najpierw sprawdź jednak w kancelarii.

marzeniemoje79 napisał:
Dostalam mandat karny 50 zl w 2007 korespondencji z sadu nie dostalam bo mialam inny adres .Do dzis nie wiem czy ktos odbieral za mnie, w 2008 komornik zajal konto bankowe. W 2010 roku osobiscie stawilam sie u komornika podając pracodawcę by zajął dlug. Bylo to ok 400 zl.
Jakieś bzdury wypisujesz. Za mandat karny nie ma komornika (tylko poborca skarbowy) i koszty to kilkanaście złotych, a nie 400 zł za imprezę za 5 dyszek... Pomijam już, że mandat przedawnia się po 3 latach.

Powrót