Mandat

• Autor wątku Autor wątku zagubiony313
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zagubiony313

Użytkownik
Odpowiedzi
69
Witam

W miesiącu styczniu dostałem wezwanie do zapłaty od firmy windykacyjnej w postępowaniu przedsądowym.
Do dnia dzisiejszego udało mi się tylko spłacić 500 zł, przez ten okres do kwoty doszły tez koszty sadowe i kwota urosła już do kilku tysięcy złotych.
Nadal nie mam takiej możliwości do spłacenia tych kilu tysięcy o czym jestem informowany podczas rozmowy z konsultantem.
W ostatnich miesiącach pozwoliłem sobie napisać pismo do pkp ale w odpowiedzi przeczytałem ze już zbyt późno żeby zwracać się z tym do pkp.
Chciałbym zapytać czy możne jest możliwość jeszcze na unikniecie komornika.
Koszty komornicze są bardzo wysokie.
Chciałbym zapytać czy możne pismo do kancelarii z prośba o rozłożenie kwoty na raty może coś pomoc ? Jak i czy jest jakaś możliwość na obniżenie kosztów sadowych ?

Pozdrawiam

Jaśniej prosimy. Jakie koszty sądowe? Była spraw aw sądzie czy windykacja sobie tak wymyśliła?

amelia2013 napisał:
Jaśniej prosimy. Jakie koszty sądowe? Była spraw aw sądzie czy windykacja sobie tak wymyśliła?

Dziękuje za odpowiedz

O kosztach sadowych napisane jest w liście który dostałem od kancelarii jak i zostałem poinformowany podczas rozmowy że sprawa odbyła się już w sądzie.
Koszty to 900 zl zastępstwa procesowego a koszty sądowe to 100, nie dostałem żadnego pisma z sądu o nakazie zapłaty jak i nie dostałem pisma od kancelarii.
Chciałbym jeszcze raz zapytać co może mi teraz pomoc w mojej sytuacji i czy może jest to pismo do kancelarii ?

Pozdrawiam

1. Podaj termin feralnego przejazdu bez biletu.
2. Sprawdź czy na wezwaniu jest sygnatura sprawy, jeśli nie ma, zadzwoń do FW i zapytaj o sygnaturę sprawy i który sąd wydał nakaz zapłaty.
3. Nie zmieniłeś przypadkiem miejsca zamieszkania ? Choć wątpię skoro FW do Ciebie napisała.
4. Jeśli nie zmieniłeś adresy zamieszkania, to postaraj się sobie przypomnieć czy przypadkiem nie miałeś kiedyś awizo w skrzynce, czy taż w drzwiach.

Kanas napisał:
1. Podaj termin feralnego przejazdu bez biletu.
2. Sprawdź czy na wezwaniu jest sygnatura sprawy, jeśli nie ma, zadzwoń do FW i zapytaj o sygnaturę sprawy i który sąd wydał nakaz zapłaty.
3. Nie zmieniłeś przypadkiem miejsca zamieszkania ? Choć wątpię skoro FW do Ciebie napisała.
4. Jeśli nie zmieniłeś adresy zamieszkania, to postaraj się sobie przypomnieć czy przypadkiem nie miałeś kiedyś awizo w skrzynce, czy taż w drzwiach.

Witam

Dziekuje za odpowiedz.
Bylo to 2015.11.02. Na przedsądowym wezwaniu od kancelarii podana jest sygnatura sprawy.
pozdrawiam

Powrót