mandaty,przedawnienie,ciąża-pomocy

• Autor wątku Autor wątku moniulaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moniulaj

Użytkownik
Odpowiedzi
57
Witam,Dostałam dziś telefon informujący,że dostanę pismo z mpk z odsetkami za mandaty (już spłacone),kwota 2300zł, mandaty są z roku 2004 i 2008 ,czy nawet jeśli mandaty spłaciłam odsetki też podlegają jakiemuś przedawnieniu??? w sumie zastanawiam się również jak to jest z przedawnieniem mandatów?? dostałam wezwania z sądu rejonowego itd,ale niestety młoda byłam i głupia,olałam to i teraz mam :confused: ...czy ktoś może mi te przedawnienia wyjaśnić prosto i zwięźle??? czy moja sytuacja jest zgodna z prawem? czy jesli jestem w ciąży to mogę sie odwoływać pomimo ostatecznej decyzji?? pozdr

moniulaj napisał:
czy jesli jestem w ciąży to mogę sie odwoływać pomimo ostatecznej decyzji?? pozdr
nie odwołuj się, bo jeszcze powiedzą że dwójka pasażerów jechała na gapę, nie ty sama i ci dodatkowy mandat dorzucą... :D
a tak na poważnie to napisz:
1. skąd ten telefon był, bo śmierdzi mi to hienami windykacyjnymi
2. jakie odsetki 2300? ile tych mandatów było, skad sie to niby wzięło co my inflację jak na białorusi mamy czy co?
3. kiedy i jak spłaciłaś te mandaty, że niby odsetki zostały? znów cuchnie mi to windykacją i gadką w stylu "trzeba dopłacic bo się odsetki nie zbilansowały"

co do przedawneinia - jeżeli miałaś nakazy sądowe, to te mandaty przedawniaja się po 10 latach nicnierobienia przez wierzyciela. odsetki przedawniaja się po 3 latach. co do ciąży czy ma to jakieś znaczenie na odwołania to może by miało znaczenie, gdyby to była ciąża dyrektora mpk... :D

hehh w sumie prawda,pasibrzuchy nie śpią.... mandatów było łącznie 13 fiuu fiuu ,pierwsze 3 w roku 2005 reszta 2008 :p no poleciałam nie ukrywam. telefon był z samego mpk nawet @ mi wysłała po tel i się zgadza. mandaty spłaciłam przez kancelarię (wpłacałam ile miałam ,20 zł i looz) trochę to trwało,ale po krzyku i teraz te odsetki ,właśnie taka kwota ze względu na ilość ...średnio za każdy mandat mam ok 120 zł odsetek ,jak ceny mandatów poszły w góre to i odsetki -czyli ok 5 ostatnik ok 230 zł :o

jeśli taki hurt, to w sumie by się mogło zgadzać :) powalcz o przedawnienie odsetek starszych niż 3 lata

pewnie,że powalczę ,dla mojego maluszka na pieluszki ;)heheh dzięki i pozdr

Powrót