Mandaty z anglii

• Autor wątku Autor wątku qert
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qert

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

Przyszło mi zawiadomienie dzisiaj a w sumie 2 o tym iż zostałem ukarany dwoma mandatami po 50 funtów każdy. Mam 2 tygodnie na zapłatę, w przeciwnym wypadku urosną do 120 funtów / szt. Wszystko potwierdzone zdjęciami itp. Mandat za używanie pojazdu na drodze znajdującej się w strefie gdzie obowiązują opłaty. Samochód nie jest na mnie, tylko na matkę. Czy muszę zapłacić te mandaty ? Czy jest taka możliwość że matce na pensje siądzie komornik za nie ? Będę bardzo zobowiązany za szybką odpowiedź.

pozdrawiam

a jak oni Cie w Polsce znaleźli?bo my mielismy podobna sytuacje, ale do nas zwracali sie o dane adresowe osoby która prowadziła samochód. Wiec ktoś ich musiał poinformowac gdzie mieszkasz...co do samego komornika, niestety jest to mozliwe odkad Angielska policja wspołpracuje z Polska i coraz czesciej slysze ze znajomi dostali jakies zaległe mandaty z UK po x czasie, ale kazdy z nich mimo wszystko placił, nie wiem jak odbywa sie to przy nie zaplaceniu, choc skoro Cie znalezli to zrobia wszystko zeby ta należnosć sciagnac...warto wiec rozwazyc spalcenie tego dla swietego spokoju:)
pozdrawiam

witam orientuje sie ktos moze jak to jest z tymi mandatami z angli zaczne tak "znajomy" ma kilka zdjec na fotoradarach jechal polskim samochodem minelo 1.5roku nic nie dostal(czy tam nikt go nie znalazl)co teraz po prostu ta sprawa zostala przedawniona czy moze jeszcze beda starali sie go znalezc..najlepiej prosze o odpowiedzi podparte przepisami z gory serdecznie dziekuje

Mandat to jest dlug publiczny. Jesli nie zaplacisz, sprawa zostanie oddana do sadu. Po sadowym orzeczeniu dzialaja bardzo sprawnie. Znajda Cie i zaplacisz z odsetkami, znajda samochod zablokuja w najmniej spodziewanym momencie.

chyba sie nie zrozumielismy zaden mandat mu nie przyszedl tylko ma kilka fotek zrobionych teraz pytanie czy jak nic nie przyszlo wyrzucili zdjecia do smieci czy gdzies jeszcze to trzymaja

Odpowiadalam na posta o mandatach, a TY? Nie wiem zapytaj wrozke moze ona Ci odpowie

Powrót