Market długów ULTIMO ujawnienie imienia i nazwiska oraz adresu

• Autor wątku Autor wątku disk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

disk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam,

moja historia wyglada następująco. W roku 2002 wynajmowałem lokal, w którym zainstalowałem teleon. Z końcem roku wyprowadziłem sie z tego lokalu a wcześniej napisałem do firmy telekomunikacyjnej pismo o rezygnacji z ich usług. Wyjechałem pół roku później za granicę. W 2008 gdy wróciłem zastałem u sąsiadki stertę wezwań do zapłaty długu od ULTIMO. Chodzi o to, że firma telekomunikacyjna jeszcze później wysyłała przez kilka miesięcy fakturę za abonament. W 2008 wysłałem do ULTIMO pismo, w którym napisałem, że nic nie wiem o tym długu, że nie byłem juz najemcą tego lokalu, itd. Jednocześnie napisałem, że gdyby co, to i tak dług się przedawnił i tu powołałem się na odp. przepis. Znowu wyjechałem. W między czasie wydzwaniali do mojego prawie 80 letniego ojca ( z którym nie mam teraz nic wspólnego, od kilkudziesięciu lat mieszkamy osobno, nigdy nie byłem tam zameldowany) i próbowali podstępem wyłudzić telefon do mnie. Myślę, że jest to w sumie namawianie do przestępstwa, bo przecież w świetle prawa ojciec nie może bez mojej zgody podać komuś moich danych teleadresowych.
W sumie zapomniałem już o tym, a tu znajomy pisze mi, że w googlach wyskoczył mu Market długów, a tam moje imię (pierwsze i drugie) oraz adres: miasto, kod, uulica.

Co mam w takiej sytuacji zrobić?

Ostatnia edycja:
Niestety po latach i po licznych przeprowadzkach nie dysponuję już kopią pisama do firmy telekomunikacyjnej. Mam natomiast tę kopię pisma i dowód nadania listu poleconego do ULTIMO z 2008. Dług z kilkuset złotych na dzień dzisiejszy urósł do 3400 pln.

Co masz zrobic? Olej to, ew. wytocz pozew o naruszenie dobr osobistych bo kwota jest nieprawdziwa. Poza tym market pelni taka role ze informuje ze zyjesz; niebawem jesli ktos tam nie bedzie umieszczony to tylko dlatego ze nie istnieje. Pilnuj korespondencji bo jak przyjdzie cos z e-sadu to musisz wniesc sprzeciw i podniesc zarzut przedawnienia

Powrót