maz ma dlug u komornika -czy moge podac o alimenta?

• Autor wątku Autor wątku nowa6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

nowa6

Użytkownik
Odpowiedzi
44
potrzebuje fachowej porady ,doradztwa w tejze sprawie: maz nieplacil zus skladek za siebie ,no i nazbieralo sie 51 tys dlugu wobec zusu- wtym hipoteka przymusowa,maz pracuje obecnie zarabia 2,600 miesiecznie ,ale z tego odciaga mu komornik polowe kasy za prace -pytanie brzmi bo juz nie wiem co robic brakuje mi na dzieci ubran ,butow itp .czy moge meza podac o alimenta na dzieci ? wspomne ze nie chce brac rozwodu -chce z nim byc -nawet w biedzie ,tylko jak te przysadzone alimenta na dzieci bylyby sciagane???????? mniej do zusu pieniedzy oddawane komornikowi przez meza????-czy jak? wiadomo musialby placic na dzieci- - takze musi splacac wierzyciela zus -wydluzy sie to w czasie ta splata wobec zus BARDZO PROSZE O proste wyjasnienia

Ostatnia edycja:
dodam ze do pracy nie moge isc mam maloletnie dzieci -a tych pieniedzy brakuje z dnia na dzien -nie chce tez pograzyc meza -jest dosc zalamany ,pracuje na pelnych obrotach ,nawet nadgodziny bierze ,zeby na jedzenie starczalo -boje sie tez tego ze rozbije nasze malzenstwo -przez alimenty

Setki tysięcy polek ma małoletnie dzieci i pracuje. To nie argument.
Może pani wystąpić o alimenty. Prawo nie zakazuje.
Przypuszczam, że alimenty maja posłużyć do pomniejszenia zajęcia wobec ZUS. Znany patent. Sąd może się nie nabierze.

A nie lepej dzieci oddac do żlobka czy przedszkola i isc do pracy?-przeciez ZUS cały czas pewnie nalicza odsetki i przez takie konbinowanie nigdy z tych długów nie wyjdziecie

Zamykam ze względu na niezgodność wątku z § 9 regulaminu forum

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót