Mechanik

• Autor wątku Autor wątku Ejwon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ejwon

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam.
Mam problem z mechanikiem samochodowym. Stąd moje pytanie czy w jakiś sposób mogę dochodzić zwrotów kosztów.
Mianowicie zalało mi wszystkie świece i cewki. Mechanik wymienił mi wszystkie świece i cewki wraz z poprawieniem podszybia. Miało nie cieknąć. Na paragonie mam zawarte cena za części i montaż oraz montaż podszybia. Po pierwszym deszczu zalało wszystko. Znów pojawił się problem z szarpaniem auta. Jeździłem kilkukrotnie na reklamacje, ale naprawy bez skutku. Wysłałem do mechanika pismo opisujące sytuację i prośbę o zwrot pieniędzy na konto w terminie 14dni od momentu doręczenia. Mechanik olał moje pismo. Czy mogę w takiej sytuacji coś zdziałać?

Ejwon napisał:
Czy mogę w takiej sytuacji coś zdziałać?

Pozew cywilny. Pytanie tylko czy opłaca Ci się - musiałbyś powołać biegłego, który jednoznacznie stwierdzi, że faktycznie mechanik popełnił błąd w naprawie pojazdu. Mechanik w batalii sądowej mógłby podważyć diagnozę Twojego biegłego jako np. stronnicza I domagać się powołania biegłego wyznaczonego przez Sąd - do tego czasu najlepiej jakby auto stało oczywiście 😉

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

No do sądu raczej nie pójdę. Myślałem, że można zrobić jeszcze coś pomiędzy.
Swoją drogą szlag mnie trafia. Wydać pieniądze na darmo

Powrót