Media Expert,gwarancja,reklamacja kurierska

• Autor wątku Autor wątku pslzpdg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pslzpdg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam.
Opiszę w pkt. o co mi chodzi.
1.26-09-2014 Zakup telefonu w Media Expert
2.08-12-2014 Oddanie do sklepu telefonu na gwarnacje z powodu nie działającego ekranu dotykowego.
3.Sklep wysyła telefon do serwisu.
4.Serwis otrzymuje telefon po otwarciu opakowania stwierdza pękniety ekran dotykowy i wysyła e-mail do sklepu o kosztach naprawy.
5.Ja oddałem telefon w stanie idealnym mam na to potwierdzenie zgłoszenia reklamacyjnego nie działał tylko dotyk poinformowałem o tym sklep.
6.Sklep rozpoczoł procedurę Reklamacji Kurierskiej i niby tym dalej zajmuje się centrala a nie sa sklep.
7.Centrala nie uznała reklamacji kurierskiej.
8.Sklep informuje mnie o tym i obiecuje że telefon zostanie wymieniony na nowy ponieważ uszkodzenie (pękniecie ekranu dotykowego) nie wyszło z mojej strony.
9.Po czterech wizytach w sklepie dalej słyszę że centrala nie wydała zgody że mam dalej czekać.
10.Czekam.....

Teraz piszę o co mi chodzi oddałem telefon tak jak pisałem 8.grudnia.2014
mamy 5.luty.2015 mineły prawie dwa pełne miesiące czy mam prawo o natychmiastowe zażądanie nowego sprzętu lub pieniędzy ?? Czy sklep bądz centrala nie łamie moich praw konsumenta bo z tego co czytałem to czas napraw gwarancyjnych to do 14 dni roboczych a okres reklamacji kurierskiej to 20 dni roboczych mam już dość czekania i słuchania obietnic jutri jutro jutro.

ja mam identyczną sytuację z moim samsungiem.tyle tylko że jutro mam złożyć pismo do centrali
MOŻE KTOŚ JESZCZE MA PODOBNE doświadczenia i może coś nam podpowiedzieć

pslzpdg napisał:
Czy sklep bądz centrala nie łamie moich praw konsumenta bo z tego co czytałem to czas napraw gwarancyjnych to do 14 dni roboczych
Konsumenta nie. Gwarancji może, jeśli takie prawo daje gwarancja. Złóż w sklepie pismo z natychmiastowym żądaniem wydania nowego telefonu lub zwrotu pieniędzy w terminie 7 dni pod rygorem oddania sprawy na drogę sądową.

dzięki serdeczne:)mam nadzieję że jakoś pozytywnie się to dla mnie rozstrzygnie

Witam.Dziś dostałam odpowiedz z centrali Media Expert.Napisali że mogą podzielić się ze mną kosztami naprawy po połowie.Do zapłacenia jest kwota 499,72 zł.:rolleyes:Jestem zła,bo nie tego oczekiwałam.Nie mam pojęcia czy odwoływać się od tego jeszcze czy przyjąć tą propozycję?Czy wogóle mam szansę coś więcej wywalczyć?

Powrót