media markt problem

• Autor wątku Autor wątku kany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kany

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
witam serdecznie !!!
Mam maly problem ,kupilem dla syna karte graficzna w media markt w cenie 580 euro 28.01.2007 .Karta sie popsula oddalismy do reklamacji ,po 13 dniach zglosilem sie do MM ,tam okazalo sie ze uwzgledniono gwarancje lecz z powodu braku tego modelu ,od producenta dostane 180 euro i od MM 70 euro .Tu mam pytanie czy mam jakiekolwiek prawo starac sie o zwrot calej kwoty ???

Ta kwota niewystaczy na tej klasy karte graficzna na dzisiejszy dzien!!!

Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam z Mannheim

Jakie euro?

Gdzie kupiłeś tą kartę?

250 euro nie wystarczy obecnie na kartę która jest lepsza od karty blisko dwu letniej?

g

kupilem ta karte w Niemczech i na dzien dzisiejszy ta karta kosztuje okolo 300 euro

Moim zdaniem powinno się otrzymać albo adekwatną kartę, albo równowartość w gotówce.
Tylko problem z tą adekwatnością, bo cena nie zawsze odpowiada jakości karty.

To by bylo nie klamiac dobre rozwiazanie ,jesli dostane gotowke lub bon na ta kwote ,ale potrzebuje jakiegos asa w rekawie . To co ja chce to nic nie znaczy ,potrzebuje jakiegos argumentu prawnego

skladasz reklamacje w niemieckim supermakecie? przyjeli Tobie tą reklamacje gdzie?

Ta sprawa nie podlega pod polskie prawa konsumenta, tylko pod niemieckie - a ono moze inaczej rozwiazywac zwrot gotowki.

f

reklamacje zlozylem w niemczech

Poczytaj dyrektywy unijne. Z tego co wiem polskie prawo nie odbiega wiele od unijnego.
Nie sądzę żeby kwestie zwrotu były rozwiązane inaczej jak w Polsce.
Ciekawy jestem końca sprawy.
Poproś MM o zajęcie stanowiska na piśmie (prześlij na prv). Z chęcią zapoznam się z nim, może podadzą jakieś regulacje niemieckie.

Ten dział forum nie zajmuje się prawem niemieckim.
Temat przenoszę.

Powrót