Mega problem - niezdawanie

• Autor wątku Autor wątku zagubioonnyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zagubioonnyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam olbrzymi problem. Chodzę do bardzo dobrego liceum, jestem w klasie 2. Ten rok troche sobie przechulalem, myslalem, ze mi sie upiecze. Ale tak sie nie stalo. Na początku mialem mieć 2 zagrożenia wiec uznałem, e tam 2 komisy i tyle. Teraz okazało sie, ze moge mieć az 3 a zostalo parę dni i nie wiem czy uda mi sie cos z yym zrobic. Jak wiadomo, 3 jedynki to juz z buta sie nie zdaje. ale ja nie moge nie zdac! Nie ma takiej opcji.
I tu pojawia sie moje pytanie, czy jest możliwość, abym dogadał sie z nauczycielami zeby mi wystawili 2 a ja bym zmienil szkołę? To liceum trzyma poziom i chyba by sie ucieszyli jakbym odszedł tylko kwestia czy mają prawo na taki myk. Bo chcialem o to spytac jutro wychowawczynie ale nie wiem czy sie nie osmiesze. Blagam, pomóżcie i doradzcie.

Takie umowy i tak w świetle prawa byłyby nieważne. A żaden poważny nauczyciel nie powinien w ogóle rozważać takiej opcji. A w razie podobnej propozycji ze strony ucznia zgłosić sprawę dyrektorowi, zaś ten powinien udzielić takiemu uczniowi-cwaniaczkowi nagany.

Nie chodzi o to, że chcę cwaniakowac, po prostu zdałem sobie sprawę, ze nie pasuje do tego liceum, jest ono w czołówce najlepszych liceów w mieście i nie chce zanizac juz poziomu, iść do jakiegoś słabszego.
Mimo to dziękuję za szczerą odpowiedź.

Nic nie stoi na przeszkodzie abyś powtarzał klasę w innym liceum.

Ale możesz spróbować porozmawiać z nauczycielem, wychowawcą o swoich problemach jak nie zdasz. Może ci pomoże.

Powrót