Meldowanie w hotelu.

• Autor wątku Autor wątku sok321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sok321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Mam do was dziwne pytanie, jeżeli zarezerwowałem hotel np na 10 osób. To każda osoba musi się osobno meldować czy po prostu wszystko jest na mnie ja daje im klucze ?

Zależy jaki hotel i ile pokoi i czy osoby są dorosłe.

Aleksander 1276 napisał:
Zależy jaki hotel i ile pokoi i czy osoby są dorosłe.

Hotel, nazwałbym to bardziej jakimś domkiem prywatnym: ***mod*** przynajmniej tak wygląda. Wynajmujemy 10 miejsc w tym hotelu. Osoby pełnoletnie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hotel, nazwałbym to bardziej jakimś domkiem prywatnym: ***mod*** - kwatera prywatna w Białobrzegach przynajmniej tak wygląda. Wynajmujemy 10 miejsc w tym hotelu. Osoby pełnoletnie
Nie mam kuli do wróżenia a herbatę mam w saszetkach więc Ci nie powróżę. :D
Może napisz email z takim pytaniem do hotelu. Moim zdaniem w recepcji spiszą dane jednej osoby od każdego pokoju która będzie płacić za nocleg. Ale jak kupiłeś pokoje dla wszystkich zaproszonych przez ciebie osób to powinni spisać twoje dane, dać Ci wszyskie klucze i tyle. Tylko wtedy ty ponosisz odpowiedzialność za nich. W końcu gdybyś rezerwował miejsca online to na rezerwacji były by twoje dane.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
nie ma już obowiązku meldunkowego wczasowiczów i turystów, więc ewentualne "meldowanie" związane jest z przepływem osób przez pensjonat, ale nie ma nic wspólnego z meldunkiem wynikającym z ustawy o ewidencji ludności

Za szkody będziesz odpowiadał ty, a nie mieszkający goście.Ja bym meldował :)

Dzien dobry, bardzo prosze o informację czy bedac włascicielem małego pensjonatu nad morzem mam obowiazek meldowania gości i pobierania oplaty klimatycznej? Czy wystarczy informacja na tablicy informacyjnej z adresem biura meldunkowego i prośby by goscie meldowali sie tam sami? Nie chę popdpisywac umowy o inkaso ze względu na brak czasu, wiem że duzo osób tego nie robi.

Powrót