meldunek

• Autor wątku Autor wątku ankot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ankot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam jestem tu nowa aczkolwiek bardzo potrzebuje Waszej pomocy ponieważ nie stać mnie na prawnika. Mieszkałam kiedyś z rodzicami pod innym adresem miałam tam meldunek itp.Tata stracił pracę i popadliśmy w długi ,na tej samej ulicy mieliśmy <po jego rodzicach> mieszkanie i ze względu na mniejszy czynsz itp. przenieśliśmy się tam.Meldunek dalej miałam pod adresem mojej mamy. Następnie z powodu zadłużenia ''zabrali''nam tamto mieszkanie<mojej mamy> mówiąc że lokalem zastępczym jest dla nas mieszkanie mojego taty. Potem odbiliśmy się od dna tata zaczoł pracować rok temu podpisaliśmy ze spółdzielnią ugodę żeby oddłużyć mieszkanie mojego taty.I nareszcie zmierzam do sedna jesteśmy właśnie w połowie spłacania zadłużenia tata jest tu od zawsze zameldowany czy mam jakieś prawo ubiegać się o zameldowanie? Potrzebuje go głównie dla tego że czeka na mnie praca ale wymagają tam zameldowanie. Moge jeszcze dodać że mam nieletnią siostre a przed podpisaniem ugody byłam u naczelnika windykacji i mówił że nie będzie problemu,jednak kiedy później poszłam do spółdzielni powiedzieli mi że nie ma opcjji.

Wystarczy aby Ojciec wziął tytuł prawny do lokalu, udajcie się razem do Gminy i tam dokonacie zameldowania. Nie wiem, co ma wspólnego naczelnik windykacji ze spółdzielni do meldunku ?

Bo on powiedział mi jak rozmawialam z nim o ratach że można< pytałam go dlatego bo nie wiedziałam czy jesli sie ma zadłużenie to nie stanowi problemu> A pytam się dlatego bo jak byłam w spółdzielni to bardzo nieprzyjemne Panie zasugerowały mi że nie ma opcji z powodu zadłużenia....

Powrót