Miejscowy plan zagospodarowania - zieleń wzdłuż cieku wodnego

• Autor wątku Autor wątku magmag72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magmag72

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
sąsiedzi nielegalnie orurowali rów melioracyjny. Sprawa została zgłoszona do wód polskich i czekam na odpowiedź.
Złożyłam również pismo do urzędu, ponieważ teren ten widnieje jako "zw - tereny zieleni wzdłuż cieku wodnego".
Po orurowaniu i zasypaniu rowu można się domyślić, że zieleni już nie ma - sąsiedzi zasadzili sobie tam truskawki.
Dostałam odpowiedź z urzędu że "obowiązujące na w/w terenach MPZP nie przewidują specjalnej ochrony ukształtowania terenu. Wymienione w piśmie roboty nie stanowią zmiany zagospodarowania terenu, można je zaklasyfikować jako wykonanie urządzenia wodnego poprzez jego przebudowę" i zrzucili sprawę na nadzór.
I teraz moje pytanie - po co w takim razie plany miejscowe, których jest rów i zieleń charakterystyczna dla terenów podmokłych, skoro widocznie nie da się tego wyegzekwować w żaden sposób?

I teraz moje pytanie - po co w takim razie plany miejscowe, których jest rów i zieleń charakterystyczna dla terenów podmokłych, skoro widocznie nie da się tego wyegzekwować w żaden sposób?
Nie znając dokładnych zapisów z planu to nie zgadniemy.

Powrót