mieszkanie po dziadku - eksmisja

• Autor wątku Autor wątku mike8282
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jest orzeczenie SNu, że tak nie jest;

a skąd masz taką infomracje, jak można zapytać?

Mam podobną sytuację tylko ja nie poszedłem do Sądu ponieważ jakiś prawnik mi odradził ze względu na toczące się postępowanie o przejęcie budynku-nie wążne mój problem mi nikt nie odpowiedział.Wracając do twojej sprawy napewno jeszcze w 2005 roku osoba prowadząca gospodarstwo domowe z najemcą lokalu przez minimum trzy lata miała prawo ubigać się o ten lokal-jakoś tak musisz poszukać i dodatkowo chyba od marca nistety tego roku wnuk może dziedziczyć jeśli udowodni,że mieszkał 7 lat(tu są osoby kompetetne,które milczą,albo się wypowiedziały gdyż sam przyznałeś,że przegrałeś w S)

bboryna napisał:
Mam podobną sytuację tylko ja nie poszedłem do Sądu ponieważ jakiś prawnik mi odradził ze względu na toczące się postępowanie o przejęcie budynku-nie wążne mój problem mi nikt nie odpowiedział.Wracając do twojej sprawy napewno jeszcze w 2005 roku osoba prowadząca gospodarstwo domowe z najemcą lokalu przez minimum trzy lata miała prawo ubigać się o ten lokal-jakoś tak musisz poszukać i dodatkowo chyba od marca nistety tego roku wnuk może dziedziczyć jeśli udowodni,że mieszkał 7 lat(tu są osoby kompetetne,które milczą,albo się wypowiedziały gdyż sam przyznałeś,że przegrałeś w S)

albo źle zrozumiałeś prawnika, który Ci doradzał, albo on zupełnie nie rozumie kto to jest osoba bliska, z całą pewnością obecnie po dziadku nie można wstąpić w stosunek najmu!!!

Może i chaotycznie napisałem.Wieksze prawa ma osoba prowadząca wspólnie gospodarstwo domowe(ładnie brzmi)i może to być osoba bliska i nie musi.
W mojej sprawie dochodzi wątek byłych spadkobierców budynku co trwa naście lat i sprawa jest cały czs w toku.Administracja stwierdziła,że nie jest władna wydać decyzji,a wymieniony prawnik powiedział,że S też bo sprawa się toczy i tyle(nie poszedłem do S-może mój błąd).Sprawdz wątek wsolnego prowadzenia gospodarstwa domowego-tylko to trzeba udowodnić. Pozdrawiam.

ja swoje, a Ty swoje:

Art. 691. § 1. W razie śmierci najemcy lokalu mieszkalnego w stosunek najmu lokalu wstępują: małżonek niebędący współnajemcą lokalu, dzieci najemcy i jego współmałżonka, inne osoby, wobec których najemca był obowiązany do świadczeń alimentacyjnych, oraz osoba, która pozostawała faktycznie we wspólnym pożyciu z najemcą.

tą osobą, nie jest dziadek - w prawie używa się zamiast pojęcia osoba pozostająca...w realu to jest KONKUBINAT, co ostatnio SN przesądził w wyroku!!!

no chyba, że dziadek miał w stosunku do Ciebie obowiązek alimentacyjny...;D

od razu pisze, bo wiem że z czytaniem masz problem, DZIADEK w stosunku do CIEBIE, a nie TY do DZIADKA; jeśli więc byś był małoletni lub uczący się a rodzicie wyjechali za granicę, ew. uciekli i nie płacili alimentów, to jest szansa;

Powrót