Bravo z paszportami!!! O tym zapomniałam napisać.
Ciężko będzie Wam cokolwiek zdziałać,jeśli ona nie pracowała tu, ale wJob Center można zapytać. W końcu jej dzieci są niemieckimi obywatelami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Myslę ze to wystarczająca podstawa, żeby im pomóc.
W tej sytuacji widze jeszcze inne rozwiązanie. Ona z dziecmi moze się udac do tzw. Domu samotnej matki
Weraheim - Haus f?r Mutter und Kind - Stadt Stuttgart . Tam nagłosnić sprawę, że on znęca się psychicznie, że ją straszy. Złożyć Anzeige na policji i TAM wdomu samotnej matki będzie bezpieczna, a w tym czasie policja zaprosi go do siebie do wyjasnień. Później będzie się bał zrobić jej cokolwiek a ona zyska na czasie, żeby załatwić mieszkanie, a może Ty w tym czasie zdążysz tu znaleźć pracę i wynając na siebie mieszkanie. To byłoby najlepsze rozwiązanie dla Was.Będąc tam mogłaby natychmiast poinformować Familienkasę, ze dzieci są pod jej opieką i wtedy KG byłoby na nią.
Mnie zastanawia tylko, jak to możliwe, ze ona nie ma Elterngeld na młodsze dziecko???
Brak dochodów nie jest absolutnie żadna podstawą do odebraniajej dzieci. Niemcy są państwem socjalnym i jeśli ona nie krzywdzi dzieci, nikt nie ma prawa jej ich zabrać.
Ale to onamusi działać, przejąć inicjatywe i pierwsza pokazać gdzies, że to on jest zły, w przeciwnym razie on to zrobi, zeby zabrac jej dzieci!!!!! Ma ona jakis świadków na te upokorzenia? Niech możliwie często zaprasza jakies koleżanki, znajomych, którzy będa mogli ewentualnie poświadczyć, ze on ją poniża. A zupełnie najlepiej byłoby, zeby mogła mu udowodnić, ze on fizycznie znęca się nad dziećmi!!! Wtedy jego Sorgerecht zostałoby mu ograniczone lub odebrane i to wiele by ułatwiło.
Na jej wyjazd z dziećmi do Szwecji nie ma co liczyć, bo on zgłosi uprowadzenie dzieci i ona będzie miała olbrzymie problemy. Wasz ślub nic tu nie da, dopóki on będzie miał pełne prawa rodzicielskie. Twój przyjazd tu i znalezienie pracy i mieszkania na pewno rozwiązałby jej problemy mieszkaniowe,ale nie życiowe,bo dopóki on ma pełną Sorgerecht, będzie mógł widywać dzieci, zajmowac się nimi wedle ustaleń z Jugendamtem. Ale w tej kwestii myślę, że Job Center mógłby jej pomóc tylko i wyłącznie dzięki obywatelstwu dzieci!!!!
To, ze nigdy tu nie pracowała,nie świadczy jednak o niej dobrze