mieszkanie z nieletnią

• Autor wątku Autor wątku kaaatjaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaaatjaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
potrzebuje porady w temacie mieszkania z nieletnią.
W moim domu rodzinnym od miesiąca mieszka chłopak(19l.) mojej nieletniej kuzynki (16l.), nie jest tam zameldowany i uważam, że jest to za wcześnie aby tak młoda osoba zamieszkiwała i sypiała w jednym pokoju i łóżku z pełnoletnim. Problemem jest jej mama, która nie zaprotestowała w tym fakcie i nie zrobiła nic w kierunku ochrony i poinformowania dziecka przed niechcianą ciążą co obawiam się, że nadejdzie w najbliższym czasie, jeśli nie podejmę żadnych kroków w tym kierunku. Jest jakieś rozwiązanie na taką sytuacje? Ciocia nie jest do końca zdrową psychicznie osobą, więc jakiekolwiek próby rozmów w tym temacie nie mogą mieć miejsca. Zastanawiałam się, czy można jakoś prawnie ugryźć ten temat? Bardzo proszę o pomoc, bo nie chce aby ta patologia odbywała się pod moim nosem.

Nie można, seks w Polsce dozwolony jest od 15 roku życia. Jak chcą to im nie zabronisz.

No dobrze, ale czy jest coś co mogę zrobić aby nie mógł mieszkać z nią?

Nie mozesz. Chyba, ze jestes wlascicielem mieszkania

wiem, że tego nie zrobiła bo znam sytuacje, to dość skomplikowane.

No coz, nie pozostaje nic innego jak zająć sie wlasnymi sprawami i dac innym zyc tak jak chca

cóż, ciężko zając się swoimi sprawami jeśli pod nosem dzieją się niepokojące rzeczy..

Takie juz jest zycie. Wokol nas mnostwo niepokojacych rzeczy sie dzieje, a ludzie jakos zyja

Coś wymyśle by rozwiązać tą chorą sytuacje.

Powrót