mieszkanie

• Autor wątku Autor wątku kbkb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kbkb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
mam pytanie moja mama mieszka z dziadkami w domku jednorodzinnym wraz z moja siostra .Mieszka tam od 30 lat lecz bez meldunku po smierci mojego taty dziadek a mamy tesc kazał jej sie wyprowadzic czy mama musi opuscic mieszkanie ? Prosze o pomoc :(

Z tego co wiem to jeśli teść jest właścicielem domu to ma prawo kazać się wam wyprowadzić.
Pozdrawiam

no tak ale czy jest jakies prawo przez zasiedzenie?

[cytat:1cm07e6m] Z tego co wiem to jeśli teść jest właścicielem domu to ma prawo kazać się wam wyprowadzić.
Pozdrawiam[/cytat:1cm07e6m]
To tak do końca nie jest..
[cytat:1cm07e6m] o tak ale czy jest jakies prawo przez zasiedzenie?[/cytat:1cm07e6m]
Zajrzyj tu na początek

a co oznacza ze do konca to nie tak pomózcie prosze

moja siostra zdaje w tym roku mature nie chce mieszkac u mnie bo ja mam swoja rodzine a ona chce byc w koncu na swoim gruncie [pewnym ] jestem przed ciezka sytuacja pomocy prosze :(

Można domniemywać, że Twoja rodzina mieszkała u dziadka na podstawie użyczenia (ustnego). Umowę użyczenia można wypowiedzieć. Ustawa o ochronie praw lokatorów (bo wszystkie sprawy lokalowe w końcu i tak są rozstrzygane w myśl przepisów ustawy) uchroni od eksmisji "na bruk", ale od rozwiązania umowy i prób doprowadzenia do pozbycia się niechcianych domowników nie ochroni.

Powrót