milion za sms

• Autor wątku Autor wątku felikson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

felikson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
loteria reklamowana w TV milion za sms obiecuje wygraną 10tyś za sms po 3,66zl. jednak jeżeli ktoś wyśle tego sms-a okazuje się że będzie otrzymywał sms-y za które będzie płacił . Pomijając to że jest to jawne oszóstwo ponieważ w reklamie nic na ten temat się nie wspomina . Większość dziwnych loterii ma jakieś kruczki. Pytanie brzmi ---------- jak można sms-em podpisać umowę która pozwala pobierać opłaty za otrzymywane sms-y.

nie można, ale droga reklamacyjna długa

loterie reklamuje facet z lotto . Jeżeli ta loteria ma coś wspólnego z lotto to dziwi mnie że lotto uczestniczy w naciąganiu ludzi . tak bogata firma nie powinna się zniżać do oszóstw.

unia europejska wydała zalecenie by umowy były przejrzyste i nie miały ukrytych kruczków . Jak można sms-em podpisać umowę powodującą obciążenia finansowe? Firmy komurkowe chyba poważnie przekraczają prawo ?

regulamin loterii Organizator zastrzega sobie prawo do dowolnego określania dodatkowej ilości punktów
przyznawanych za prawidłową odpowiedź na pytania dodatkowe.
11. Uczestnik moŜe przystąpić w ramach udziału w Loterii do „Programu Milion za SMS”.
Uczestnik, który przystąpi do „Programu Milion za SMS” w okresie do 23/08/2009 r.
będzie otrzymywał co dziennie jedną wiadomość w formie SMS-a, której koszt w
wysokości 1 zł/1,22 zł z VAT poniesie Uczestnik. Zasady obciąŜania Uczestnika kosztami
związanymi z otrzymywaniem opisanych powyŜej wiadomości SMS określa właściwy
regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych. Wraz z otrzymaniem wiadomości
SMS Uczestnik otrzyma minimum 1 punkt, który będzie brał udział w losowaniu
odbywającym się w dniu następującym po jego uzyskaniu. Organizator zastrzega sobie
prawo do przyznania dodatkowej ilości punktów Uczestnikowi, który przystąpił do
„Programu Milion za SMS” o czym poinformuje Uczestników za pomocą komunikatu
SMS.

13. W przypadku, gdy Uczestnik Loterii nie będzie zainteresowany otrzymywaniem
informacji, o których mowa w ust. 12 powyŜej, winien wysłać SMS Premium Rate na
numer 7363 o treści STOP. Wysłanie SMS Premium Rate o takiej treści będzie oznaczało,
Ŝe Organizator powstrzyma się od wysyłania dodatkowych komunikatów SMS, chyba Ŝe
Uczestnik ponownie wyśle zgłoszenie SMS Premium Rate na numer 7363.

Piszac ten text zapewne opierales sie na tekscie z Metra.

Szkoda, ze nie przytoczysz juz ich sprostowania.
Wyjaśnienie od redakcji Metro

Mozna tez latwo zapoznac sie z dzialem FAQ na stronie loterii:
Loteria - Milion Za SMS FAQ

Przydaloby sie to zrobic zanim napisze sie nieprawde.

Co do nieszczesnych platnych SMSow przychodzacych, ktore sa powodem tych nieporozumien. Owszem jest taka usluga u operatorow. Nie mozna jej jednak tak automatycznie aktywowac jak to opisal felikson. Wymaga to specjalnej komendy, po ktorej przychodzi pelne info z cena, czestoscia wystepowania itp. Operatorzy dbaja mocno o to aby uzytkownik tego typu uslug byl w pelni swiadomy kosztow.

W przypadku loterii jest to dodatkowa opcja nieobowiazkowa, ktora do aktywacji wymaga od uzytkownika dodatkowego i swiadomego dzialania.

Ostatnio zaczęłam dostawać takie smsy reklamowe z nr 7003, nie wiem nawet skad wzięli mój nr, bo nic nie wysyłałam... Zgodnie z regulaminem wysłałam sms quiz stop na podany tam nr darmowy, ale smsy przychodzą dalej, w dodatku również z innych numerów. Co mam z tym zrobić, bo takie reklamy najzwyczajniej w świecie mnie denerwują i nie mam ochoty ich dostawać?

Wysłałem sms STOP, bardzo podziękowali za udział i dalej koszmar trwa. Nieprawdą jest że zgłaszałem się do tej pseudo "zabawy". Podobnie kasowano mnie z numeru 60328, z tym że po wysłaniu sms STOP LOS zaprzestano lecz co ściągnięto ze mnie kasy i nerwów gdy nagle miałem puste konto a potrzebny był pilny kontakt. Jest to zorganizowane wyłudzenie! :mad:

Powrót