Mini job

• Autor wątku Autor wątku bosto111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bosto111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mam pytanie: a mianowicie od pol roku jestem wraz z chlopakiem zameldowana w jobcenter i otrzymujemy wsparcie i ubezbieczenie. Moj chłopak od czerwca podjął prace i dostal normalna umowe o prace. Ja także od czerwca podjelam prace ale na mini job. Juz nie otrzymamy zadnych pieniedzy z jobcenter bo nasze dochody sa wyzsze od kwoty ktora otrzymywalismy. Teraz mam problem co z moim ubezpieczeniem zdrowotnym? Gdybym chciala iść do lekarza co w takim razie bedzie??? Na ubezpieczenie chlopaka nie moge pojsc bo nie jestesmy małżeństwem czy w takim razie jobcenter bedzie mi oplacac tylko moje ubezpieczenie zdrowotne?? Czy juz calkowicie wymelduja nas i sama bede musiala sie ubezpieczyc? z gory dziekuje za pomoc.

Ostatnia edycja:
Ja także od czerwca podjelam prace ale na mini job
Ubezpieczenie powinien płacić pracodawca poczytaj warunki umowy tam jest
czy masz urlop i ubezpieczenie

Urlop mam na pewno, ale wlasnie nie wiem co z ubezpieczeniem zdrowotnym. Dostalam juz Lohn i z tego co widze to KV mam 0€ a SV 13€ i RV tez mam.

Dowiedz się u pracodawcy bo zarobisz 400e a sama zapłacisz za ubezpieczenie około 150e
to żaden interes niech spada i szuka dalej

Na mini job nie masz ubezpieczenia zdrowotnego. Musisz je sama opłacac. Ale dowiedz się w Job Center, czy moge Ci to na razie opłacić, zanim znajdziesz prace na Teilzeit albo Vollzeit.

Wlasnie czekam na odpowiedź z jobcenter. Wyslalam im umowe moja i mojego chłopaka i zobaczymy czy beda opłacać mi to ubezpieczenie czy nie. Mam nadzieję ze tak bo jezeli samej przyjdzie mi zapłacić ponad 100€ to nie będzie tak fajnie:-( Tak czy siak rozgladam sie za praca na caly etat bo ten mini job to nie praca. Dzieki wszystkim. Jak dostanę jakąś odpowiedź z jobcenter to podziele sie informacja. Pozdro

Powrót