Młodociany a składanie skargi.

• Autor wątku Autor wątku Jakub1607
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jakub1607

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam 2 pytania.
1. Czy osoba która ukończyła 16 lat może złożyć skargę do dyrektora na pracownika szkoły?
2. Czy prawidłowo napisałem skargę do dyrektora szkoły?
Spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja a mianowicie pani z rady szkoły odmówiła mi podpisania karty obiegowej bez wcześniejszej wpłaty 50zl. Mój rodzic nie zadeklarował się do wpłaty więc można uznać to za wymuszenie.

Warszawa 08.06.2018 r.​

Imie nazwisko miejsce zamieszkania​

Do Dyrektora (Numer) Liceum Ogólnokształcące im.(Patron)
Sz. P mgr. ........​

SKARGA​

Pragnę złożyć skargę na Sz. P. .... Dnia 08.06.2018 r. około godziny 12.30 pani ... , wbrew szkolnemu statutowi wymusiła na mnie wpłatę pięćdziesięciu złotych na radę szkoły poprzez odmówienie podpisania karty obiegowej z powodu braku wpłaty. Według szkolnego statutu wpłaty na radę szkoły są dobrowolne.

Na podstawie statutu szkolnego Rozdział 4. Sekcja 3. Punkt 14.
„Rada Szkoły gromadzi fundusze z dobrowolnych składek oraz prowadzi działalność w celu pozyskania środków finansowych z innych źródeł, które przeznacza na wspieranie działalności statutowej szkoły.”

Mój rodzic nie wyraził deklaracji wpłaty na rzecz rady szkoły a mimo to odmówiono mi podpisania karty obiegowej bez wcześniejszej wpłaty.

Uprzejmie proszę o rozważenie tej skargi i wyciągnięcie konsekwencji wobec pani .... Zapisy wynikające ze statutu szkolnego powinny być przestrzegane przez pracowników szkoły, ażeby wychowanie, edukacja i życie szkolne odbywało się w harmonii i zgodzie z obowiązującym prawem Rzeczpospolitej Polskiej i określonymi zasadami szkoły.

Z poważaniem:
XYZ​

Jak masz zamiar udowodnić, że zostało to na tobie wymuszone ?

Powrót