Mogą mnie wyżucić z domu?

• Autor wątku Autor wątku njh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

njh

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam mam skończone 19 lat, chodze do 3 kl technikum.
Czy rodzice mogą mnie wyrzucić od tak z domu, ponieważ mam już ukończone 18 lat?
Czy dostają oni jakieś wpłaty od państwa czy czegokolwiek, za to że mają trojga dzieci ? (w sensie na utrzymanie czy coś)
Chodzi o to że przebywanie z nimi to uszczerbek dla mojego zdrowia, ale również nie mogę żyć jak przeciętny nastolatek z okolic warszawy.
Dlatego chciałbym żeby dawali mi te pieniądze, które są na mnie do mojej własnej ręki, albo niech mnie wydziedziczą.

Zły dział http://forumprawne.org/prawo-rodzinne-opiekuncze/346079-moga-mnie-wyzucic-z-domu.html#post1787747

Ostatnia edycja:
Zbyt mało inf. podałeś...pracują rodzice czy nie?jeżeli nie to na pewno korzystają z Mops-u i dostaja zasiłek rodzinny, który ciezko tak O podzielic bo na jeno dziecko przysługuje 68zł a na dwójkę już ponad 200 także ciężki temat...ale skoro jest was 3 to moga tez nalezec do programu 3+ i tez jakieś dodatki z Unii sie dostaje bo moja siora ma 4 dzieci...A co do mieszkania...jeżeli jesteś zameldowany w mieszkaniu to nikt nie ma prawa Cie wyrzucac...jezeli zdarzy sie taka sytuacja to dzwonisz po Policje i wchodza z drzwiami...Pozdrawiam z Wrocka:)

saraq18 napisał:
Zbyt mało inf. podałeś...pracują rodzice czy nie?jeżeli nie to na pewno korzystają z Mops-u i dostaja zasiłek rodzinny, który ciezko tak O podzielic bo na jeno dziecko przysługuje 68zł a na dwójkę już ponad 200 także ciężki temat...ale skoro jest was 3 to moga tez nalezec do programu 3+ i tez jakieś dodatki z Unii sie dostaje bo moja siora ma 4 dzieci...A co do mieszkania...jeżeli jesteś zameldowany w mieszkaniu to nikt nie ma prawa Cie wyrzucac...jezeli zdarzy sie taka sytuacja to dzwonisz po Policje i wchodza z drzwiami...Pozdrawiam z Wrocka:)

ale bajdurzysz....

dubel jest już taki sam temat w rodzinnym.

Alicja Sikora napisał:
ale bajdurzysz....
skąd te wnioski?skoro wiesz coś na ten temat i nie pokrywa się z tym co napisałam to dlaczego nic nie napiszesz??próbujesz zwrócić na siebie uwagę?

wystarczy przejrzeć podobne wątki na forum; póki co to Unia do dzieci nie dopłaca, na 2 dzieci max zasiłek rodzinny to 196 zł,chyba, że któreś z dzieci jest niepełnosprawne, albo przysługują mu jakieś dodatki (np. dojazdy, zamieszkanie w internacie); na 3 i kolejne dziecko przysługuje dodatkowe 80 zł - pod warunkiem, że w ogóle rodzinie przysługują zasiłki rodzinne, ale, z teo co poczytałam w innym poście, rodzina ma się całkiem dobrze finansowo i kasy z rodzinnych nie dostają.....

No dobra to napisz to autorowi a nie mi....napisałam co wiedziałam i nie mów mi, ze Unia nie dopłaca bo sama starałam sie o półkolonie dla siostrzenic wiec wiem coś na ten temat...a to jak sie ma rodzina mnie nie interesuje...ktoś zadaje pytanie wiec odpowiadam jak tylko potrafię...nie odpisuj juz na moje posty i nie wcinaj sie bo poczytałam pare Twoich i słabo mi...Żegnam

powinnam nie dyskutować z Tobą, bowiem Twoja wiedza w temacie, w którym pragniesz zabłysnąć, jest mniej niż mierna, ale powiem tak - na tym forum oczekuje się konkretnych porad, a nie dywagacji na zasadzie - jedna pani drugiej pani powiedziała, ze możesz....
zapoznaj się z ustawą o Pomocy Społecznej i świadczeniach rodzinnych i udzielaj swoich cennych rad w oparciu o obowiązujące przepisy; każda rada jest cenna jeśli znajduje pokrycie z realiami
mnie po Twoim poście - zrobiło mi się Ciebie żal....pozdrawiam
na każdym forum - kultura to podstawa

Powrót