moge dostwać $$$ na włsnej stronie??

• Autor wątku Autor wątku piotr3161
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr3161

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam!!!
Chcialem się dwiedziec czy jesli stworze własną strone www moge umieścic na tej stronie specjalny link dzięki któremu niektórzy chojni ludzie będą mogli wpłacać np 1 zl na moje konto bankowe????
albo inny sposób umieszczajac reklamy....???
pozdrawiam 8) :)

Może Pan. O reklamach na stronach www było już na forum.

Co do reklam - zgoda. Z tym, że należałoby zarejestrować działalność gospodarczą.

Natomiast wpłaty na konto chyba raczej nie wchodzą w grę, ponieważ podpada to pod Ustawę o zbiórkach publicznych i wymaga uzyskania zezwolenia.

Co do reklam - zgoda. Z tym, że należałoby zarejestrować działalność gospodarczą.

Natomiast wpłaty na konto raczej nie wchodzą w grę, ponieważ podpada to pod Ustawę o zbiórkach publicznych i wymaga uzyskania zezwolenia.

Tak, niby. Tylko że osoby prywatne jako tako takich zbiórek organiozować nie mogą a druga kwestia to kto by miał wydać takie pozwolenia? Minister MSWiA wg ustawy? Przy dziesiątkach takich stron kiepska perspektywa. Praktyka taka brutlana też nie jest, o czym świadcza liczne "zrzuty na serwer" na wielu stronach - ale jak ogólnie wiadomo, nie wszystko co jest powszechnie stosowane w świetle prawa musi być legalne.

[cytat="Colder"]Tak, niby. Tylko że osoby prywatne jako tako takich zbiórek organiozować nie mogą [/cytat]Toteż ja nie twierdzę, że to się w ogóle uda.
Ale ponieważ przemilczałeś sprawę w poprzedniej odpowiedzi, zwróciłem po prostu uwagę, że nie jest to wyłącznie sprawa chęci.
Więc jeśli już ktoś ma zamiar tego użyć, to nawet wobec "powszechnego stosowania", niech lepiej ma świadomość stanu prawnego.

Powrót