H
Hpst
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Ostatnio napisała do mnie pewna osoba twierdząca, że dzwoniłem do niej kilka razy tego dnia (nie dzwoniłem pod ten numer, ani nie mam go w historii połączeń). Ostatnio zaczęły do mnie też przychodzić powiadomienia typu "Numer XXX XXX XXX do którego dzwoniłeś jest już dostępny" albo "Twoja wiadomość głosowa została odsłuchana". Jestem na 100% pewny, że nie mam żadnych wirusów w telefonie. Domyślam się, że ktoś podszywa się pod mój numer. Wiem z pewnych źródeł, że tego typu operacje są przeprowadzane przez scammerów. Dzwoniłem w tej sprawie do Plusa, ale kobieta na infolinii mnie wyśmiała(!) i stwierdziła, że powinienem iść z tym na policję (czego nie chcę robić). Chciałbym zakończyć tę sprawę dla świętego spokoju, ale przez niekompetencję operatora nie mogę nic z tym zrobić. Poza tym mam kilka pytań. Czy Plus ma obowiązek nagrywania rozmów z infolinii (w razie czego warto by było mieć jakieś alibi)? Czy faktycznie warto iść z tym na policję (nie sądze, ale ja nie znam się zbytnio na prawie)? Czy w razie oskarżenia mnie (mimo, że jestem praktycznie pewny, że do tego nie dojdzie) mogę pozwać Plusa?