A
a.stefan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
witam.
dnia 7.01.2005 r. dostałem wyrok z art. 270 par. 1 kk:
1. dostałem 3 miesiące pozbawienia wolności
2. w zawieszeniu na okres próby wynoszącej 3 lata
3. dostałem grzywną, którą zapłaciłem
4. dostałem dozór kuratora, spod którego zostałem potem zwolniony za wzorowe wykonywanie obowiązków
i teraz moje pytanie brzmi (pewnie jak wielu tutaj):
1. kiedy mogę się ubiegać o zaświadczenie o niekaralności (planuję wybrać się na program Work&Travel do USA i jest potrzebne do wizy)?
2. czy mogę wystąpić o to zaświadczenie już 8.01.2008?
3. słyszałem coś o dodatkowych 6 miesiącach, które trzeba jeszcze odczekać po okresie próby. czy to prawda i o co z tym chodzi?
4. jeżeli jeszcze będzie te 6 miesięcy to czy mogę się ubiegać o skrócenie tego okresu? pisać jakieś pisma, podania, itp? (na podobnej zasadzie zostałem zwolniony z dozoru kuratora - napisałem podanie)
z góry dziękuję za wszelką pomoc
a.s.
dnia 7.01.2005 r. dostałem wyrok z art. 270 par. 1 kk:
1. dostałem 3 miesiące pozbawienia wolności
2. w zawieszeniu na okres próby wynoszącej 3 lata
3. dostałem grzywną, którą zapłaciłem
4. dostałem dozór kuratora, spod którego zostałem potem zwolniony za wzorowe wykonywanie obowiązków
i teraz moje pytanie brzmi (pewnie jak wielu tutaj):
1. kiedy mogę się ubiegać o zaświadczenie o niekaralności (planuję wybrać się na program Work&Travel do USA i jest potrzebne do wizy)?
2. czy mogę wystąpić o to zaświadczenie już 8.01.2008?
3. słyszałem coś o dodatkowych 6 miesiącach, które trzeba jeszcze odczekać po okresie próby. czy to prawda i o co z tym chodzi?
4. jeżeli jeszcze będzie te 6 miesięcy to czy mogę się ubiegać o skrócenie tego okresu? pisać jakieś pisma, podania, itp? (na podobnej zasadzie zostałem zwolniony z dozoru kuratora - napisałem podanie)
z góry dziękuję za wszelką pomoc
a.s.