Moją mamę nęka firma windykacyjna, za nie jej dług...

• Autor wątku Autor wątku assaki1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

assaki1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
mam taką sytuację że od około dwóch miesięcy moja mama - już w starszym wieku, otrzymuje wiadomości SMS od firmy windykacyjnej EOS. Coś że niby ma dług na około 200zł na rachunek Orange. Była w tej sprawie w Orange najpierw tam, gdzie obsługuję telefonię komórkową. Oki - powiedziano jej że tu chodzi o zadłużenie odnośnie telefonu stacjonarnego.

Poszłam do drugiej siedziby tam mi powiedziano tylko, że to nie jej dług, i ma to zignorować. Oki - wszystko pięknie. Mija kolejny miesiąc, zaczynają dzwonić - odbiera. Pani oczywiście pyta o jej dane, których de facto nie podaje obcej kobiecie - wiadomo.

W końcu zapytała czy jest załóżmy Katarzyną Nowak? - no mówi że nie, i żeby nie nękali jej telefonami i sms-ami nie ma żadnych długów nigdy nie miała, nawet zaległych rachunków.
Chwila była cisza, i po raz enty dostaje smsy z tej firmy.. co mozemy w tej sprawie zrobić? Wiem, że to błahy powód, ale moja mama jest starszą osobą i bardzo się denerwuje tą sytuacją, że może ktoś podał gdzieś jej dane do kontaktu - cokolwiek... Można wymusić jakoś na tej firemce, żeby dała spokój ze słodkimi smskami o długach?

Nie wspominając że mama strasznie się zdenerwowała samym faktem długu .. Jest osobą która jest ostrożna, unika tego typu sytuacji, płaci rachunki o czasie itp.

Możecie:
a) odczekać i nie robić nic
b) pilnować listów z sądu
c) kontakty z firmą są bezcelowe.

Powrót