Moja wyrodna matka

• Autor wątku Autor wątku dariusss75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dariusss75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Proszę o pomoc gdyż moja matka chce umieścić zupełnie zdrową i kochaną moją babcię w Domu Starców I wmawia jej chorobę Alzheimera.Sytuacja jest coraz gorsza odkąd babcia przepisała na moją matkę mieszkanie w bloku,cały czas ją napastuje i wmawia jej tą chorobę.Ja mieszkam 130 km od babci koło Gdańska,babcia zaś zamieszkuje w Słupsku.Matka moja wyciągała od babci pieniądze w kwocie 600zł miesięcznie za "opiekę".Kiedy babcia raz nie miała dla niej pieniędzy od razu zaczęła wmawiać jaj chorobę i straszyła domem starców.Chciałbym nadmienić,że matka moja ma wyższe wykształcenie i nie ma wogule uczuć.Jak byłem mały to mnie dwa razy porzuciła razem z wózeczkiem i znalezli mnie obcy ludzie.Chciała się mnie pozbyć od małego a teraz chce się pozbyć babci,która jest w pełni sił umysłowych i jest kochaną osobą.Czy jest jakiś paragraf na takie postępowanie?Matka straszy też że załatwi odpowiednie dokumenty stwierdzające chorobę,której tak naprawdę nie ma.bardzo proszę o pomoc.

Jedz do babci,idzcie do lekarza niech wykluczy chorobe.A mieszkanie bylo wlasnosciowe?

Właśnie chyba nie było,babcia przepisała je na moją matkę.Wszystkie papiery ma matka a babci nic nie zostawiła nawet kopii.

Mieszkanie to jest własnościowe,babcia chce z powrotem zostać właścicielem.Czy w trakcie wycofywania darowizny z powodu rażącej niewdzięczności obdarowanego matka będzie mogła to sprzedać?Bardzo proszę o pomoc bo słyszałem że matka może to sprzedać razem z babcią.Ale czy w trakcie cofania darowizny matka będzie mogła sprzedać to mieszkanie?

Powrót