A
AgnieszkNowak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Witam wszystkich bardzo proszę o szybką poradę bo mam poważny problem chodzi o mojego brata,mieszka w moim mieszkaniu,jest to mieszkanie socjalne fakt jest tu zameldowany na tymczasowo ale w sądzie zeznał,że mieszka ze swoim ojcem całkiem gdzie indziej,tak jak i jego ojciec tak zeznał,czyli okłamali sąd.Na chwile obecna to ja utrzymuje już go od pół roku,opłacam mieszkanie,mój brat zajmuje jeden pokój który jest największy a ja mieszkam w mniejszym o wiele z mężem i dzieckiem.Mam protokół z sądu o tym co zeznali.Czy mam jakieś szanse o to aby nakazać mojemu bratu aby się wyprowadził? dowód ten protokół tyle że jest zameldowany i to jest największy problem bo dowiadywałam sie i to jego ojciec musi zgodzić sie na wymeldowanie bo brat jest niepełnoletni.Sąd zadecydwał jeszcze jedną rozprawę,ale to będzie trwało bardzo długo a ja na prawdę juz rece rozkładam bo nie stać mnie na utrzymanie mojego brata jeszcze,ostatnio nie było mnie tydzień w domu kiedy przyjechałam i sprawdziłam licznik w mieszkaniu z gazem to aż się za głowe złapałam naciąga mnie specjalnie abym płaciła duże rachunki.Czy mogę go wygonić z mojego mieszkania mimo,że jest niepełnoletni a zeznał że mieszka z ojcem?bardzo proszę o jakąś odpowiedź.
Dziękuje
Dziękuje