Moje pierwsze widzenie gliwice jak to wyglada? Oraz sne?

• Autor wątku Autor wątku Agnieszka N.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

Agnieszka N.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Rozmawialam tylko raz z nim - chwile i rozlaczylo tel. Prosil o przyjazd, ze jestem gdziestam wpisana. Co mu moge zawiezc z rzeczy? Powiedzial ze czeka na sprawe o opaske, o co chodzi? I pytal czy sie zgadzam u mnie ale ja nie rozumiem pytania i powtarzam rozlaczylo tel...

Możesz zawieźć te rzeczy na które osadzony uzyskał zgodę.
Opaska-odbywanie kary w systemie dozoru elektronicznego.
On chce tą karę odbyć u ciebie - a ty na to musisz wyrazić zgodę.
Tyle.
Oczywiście wszyscy są zaskoczeni tym, że przestępca trafił za kraty .... Dlaczego nie zostałaś do tego przygotowana przez przestępcę?

Chwile czytalam to forum zanim zadalam pytanie, zauwazylam uszczypliwosc niektorych udzielajacych, niemniej zaryzykowalam... Przestepca nie ukrywal, ze nie jest krysztalowy i jakies sprawy za nim sie ciagna. Cos wiedzialam. Natomiast pytanie zadalam, bo chce pomoc a kompletnie nie mialam z tym do czynienia. Nie wiem, czy pakowac torbe jak na wczasy w sensie szczoteczka, klapki, bielizna, czy z tym nie wejde...
Mimo wszystko dzieki za odpowiedz.

Czytam dalej i nasuwaja mi sie kolejne pytania. Moze ktos uprzejmy pomoze, odpowie. Jak sie zgodze, to do mnie przychodzi kurator, cos pytaja sasiadow? Jak wyglada sprawa zalozenia tego czujnika?

Wlasnie doczyalam ze o opaske moga sie ubiegac osoby z wyrokiem do roku. On ma 3 mies. Wiec dla ciekawskich/ atakujacych/ wszystkowiedzacych i bez skazy wniosek powinien nasunac sie sam- raczej przestepca nikogo nie zabil, sprawa smieszna, uchylil sie od zamiatania lisci.oczywiscie to tez nie za darmo ale znawcy dziedziny powinni wiedziec za co takie cos i tyle dni.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Sprawa śmieszna? Zamiast "zmiatać liście" naraża teraz nas wszystkich na koszty utrzymywania go za kratami. Faktycznie. Śmieszne. Boki zrywać.
Potrafisz czytać odpowiedzi? Czy nie czytasz i nadal pytasz? Skąd my mamy wiedzieć na co zgodę dyrektora uzyskał więzień? Napisałem, że musi mieć zgodę. Zatem skoro nic nie wiesz o zgodzie to nic nie pakuj. RP wszystko mu dała.

Forg, rozumiem ze czujes sie okradany bo musisz mojego ze tak powiem znajomego utrzymywac w wiezieniu.. Bardzo mi przykro, ze tak jest...ja zapierdIelam po 12 godz dzieniie odkad umarl moj maz i zostalam z noworodkiem i 10 letnim dzieckiem i po 10 latach spelniania siejako matki roku( medalu mi nikt nieprzyznal,zejak rodxialam moj maz umieral) wiecwracajac do watku badzmy obiektywni, ok?

To ty napisałaś: śmieszna sprawa. Dla mnie nie jest śmieszna. Zatem może zastanów się zanim użyjesz takich słów.
Zamiast utrzymywać w wiezieniu kogoś, komu nie chciało się liści zbierać lepiej kasę wydać na pomoc komuś takiemu jak ty. Ale niestety. Ludziom się nie chce liści zbierać ...

Forg przemysle to. Wiele unioslam i mamdylemat moja zaradnosc i niezalnosc vs pomoc przesyepcy

Forg ale ja sobie swietnie radze...poczulam sie urazona bo wynika z tego, ze ja chce jakas zbiorke na siebie. Nie. Na tego kretyna, co mi gory zlote obiecywal.. Sama place na swoje podatki, spokojnie... Glowne pytanie brzmialo inaczej...

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Popełnił przestepstwo został ukarany surową kara pozbawienia wolnosci i nie ma o czym mowić.

Tak sie tylko chce pozalic. Moj przestepca przez tel powiedzial mi ze moge dzis przyjechac. Przyjechalam. I po 1,5 godz czekania na numerek nie mialam jakiejs kartki ( wszyscy w reku mieli). Probowalam podpytac mila pania ale mnie zbyla. Potem okazalao sie ze dzis byly odwiedziny dla osob tymczasowo aresztowanych, a on pewnie nie jest. W rozmowie z przestepca przez tel uslyszalam slowo wychowawca. Skad to wprowadzenie w blad? Przestepca nie wie jak jest aresztowany czy tymczasowo czy nie? Jakis wychowawca mu nie pomoze sprawdzic sie dowiedziec?? Co to sa za pisma i skad ktore wszystkie panie mialy w rekach? Mam cos zalatwiac zeby sie tam dostac? Podsumowujac bo napisalam troche maslo maslane pocalowalam klamke.

Agnieszka N. napisał:
Moj przestepca przez tel powiedzial mi ze moge dzis przyjechac.

No i co w związku z tym? Chcesz całemu światu się pochwalić jakiego masz "niegramotnego" faceta?

Powiem tak. Zycze Wam na swieta odrobine ludzkosci, empatii... Owszem, troche mnie ponioslo bo zapomnialam ze to forum prawne, do tej pory pisalam na forach o wychowywaniu dzieci i takie tam. Mozna bylo pisac o uczuciach, zapomnialam sie ze to " sztywne forum. prawnicze" .Nie bede Wam zasmiecac wiecej, obrobilam karpia malo sobie palca nie ucielam, choinke ubralam z dziecmi, udaje ze wszystko jest ok. Spadam tam, gdzie mnie ktos nie skrytykuje na dzien dobry. Dzieki za porady i powodzenia dla tych, ktorzy tego poyrzebuja. Dobranoc i wesolych swiat

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót