monitoring sądowy

• Autor wątku Autor wątku astra150
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

astra150

Użytkownik
Odpowiedzi
237
Nie wiem, czy piszę w dobrej kategorii. Chodzi o zapis z monitoringu sądowego z 2014 roku. Wiem, że uzyskanie pełnego zapisu z konkretnego dnia z kamer na korytarzach nie jest możliwe (podobno dyski się nadgrywają co miesiąc - około), ale słyszałem, że funkcjonuje coś takiego jak stop klatki, które zachowują się dłużej. Jeśli tak, to czy jest techniczna możliwość uzyskania takiego zapisu z 2014r., dokładnie co one zawierają, co jaki czas rejestrowane są i od kogo można je uzyskać. Rzecz się działa w sądzie rejonowym, czyli tam należy się zwrócić, czy np. do sądu apelacyjnego, do kogo się zgłosić po coś takiego.

Nikt ci nie udostepni nagran nawet jakby je mieli jakims cudem zarchiwizowane.

Regand napisał:
Nikt ci nie udostepni nagran nawet jakby je mieli jakims cudem zarchiwizowane.

A dlaczego nie, przecież sąd to organizacja super społecznego zaufania przecież:mad:

A co to ma do rzeczy. Prawo do żądania dostępu (Regand: tutaj na cuda nie ma co liczyć) mają określone instytucje, Ty do nich nie należysz.

Ależ ja jako strona ówczesnego postępowania przed sądem mam w tym interes prawny i z całą pewnością nie chodzi tu o prawo do jakiegoś utworu. Chodzi w szczególności o mój wizerunek, moją osobę w danym miejscu i czasie (na korytarzu sądu) w "towarzystwie" innej osoby potem.

astra150 napisał:
... ja jako strona ówczesnego postępowania przed sądem ...
Ówcześnie mogłeś złożyć wniosek w trakcie postępowania, teraz jeśli żadne się nie toczy nie jesteś stroną.

PS.
Zapomnij, nikt nie przechowuje tak długo nagrań.

Ówcześnie mogłeś - mądry Polak po szkodzie. W tym temacie raczej mi chodzi o kwestię techniczną a nie prawną, dokładnie o jakieś stop klatki archiwizowane, jeśli w ogóle coś takiego istnieje.

Powrót