Montaż anteny sat.

• Autor wątku Autor wątku Andrewko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andrewko

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witajcie. Kupiłem mieszkanie w De. Chcieliśmy zamontować antenę sat jednak na balkonie nie ma możliwość technicznej a na dachu nie zgadza się spółdzielnia. W gniazdku mam tylko TV kablową i TV Polonia. Czy jest szansa i sens walczyć w sądzie? Poniżej zamieszczam treść listu ze wspoldzelni.

Hier in unserer Anlage darf man keinesfalls eine eigene Satelitten Schüssel installieren. Weder an der Balkonbrüstung noch auf dem Dach. Darüber gibt es einen Beschluß der Eigentümergemeinschaft. Wir haben unsere eigene Satelittenanlage auf dem Dach und stellen für alle hier wohnnenden Nationalitäten entsprechende Sender bereit. Sollten Sie noch Fragen haben, können wir gerne noch telefonieren. Vielen Dank

*Pozdrawiam Andrzej

Generalnie nie. Montaz anten jest dozwolony tylko w taki sposób żeby nie ingerować w bryle budynku, dlatego wiele osob montuje anteny wewnątrz balkonow. Mieszkaniec nie ma w zasadzie możliwości montażu na dachu jeśli jest antena zbioracza, a z emaila wynika, ze jest. Warto poprosić o tresc uchwały wspólnoty i ja przeanalizować.

Jest antena zbiorcza ale w niej TV kablowa, nie jest rozproszony sygnał satelitarny.

Trzeba zmobilizować wspolnote, żeby zainstalowala zbiorcza satelitarna.

Powrót