morele.net rękojmia

• Autor wątku Autor wątku leoxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leoxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jakies 10 miesiecy temu kupilem karte graficzna MSI 750 Ti 2gb z morele i karta chyba sie spalila sama z siebie bo nie ma obrazu (zasilacz mam dobry, nigdy nie doszlo do zadnego przepiecia) oraz karta od kupna strasznie sie przegrzewala (osiagala 80C na wlaczonym limicie) i nie pomagalo nawet zwiekszenie predkosci obrotow wentylatora.
Z tego co wiem moge korzystac z rekojmi bo nie minelo 2 lata od zakupu i jeszcze przez 2 miesiace chroni mnie domniemanie ze wada istniala juz wczesniej.

W zwiazku z tym jakbym chcial reklamowac karte z tytulu rekojmi to moglbym domagac sie np. wymiany karty na nowszy model GTX 1050 2gb? za moja 750 Ti dalem jakies 530zl z wysylka a ta 1050 kosztuje mniej czyli sklep by wyszedl na + a ja bym mial lepszego odpowiednika. Dziekuje za odpowiedz.

To znaczy wiem ze to ich tylko dobra wola, ale jesli zaplacilem za karte wiecej niz 500zl a teraz nie dziala to chcialbym miec karte o podobnej cenie i nie gorszą.
I jesli oswiadcze im ze nie zgadzam sie na naprawe karty a wymiane na nowa to oni musza to spelnic, czy moga rownie dobrze naprawic i bedzie to zgodne z przepisami?

leoxx napisał:
I jesli oswiadcze im ze nie zgadzam sie na naprawe karty

Wolna wola. Odbierasz nienaprawiony sprzet i sprawa załatwiona dla sklepu.

dobra zalozmy ze tylko napisze ze chcialbym rzecz tą samą (nową) lub inną o tej samej cenie a oni zaproponują naprawe to nic nie moge zrobic?

Błądzisz po omacku.

Zapoznaj się z nową Ustawą Konsumencką lub opracowaniem które znajdziesz np. na stronie UOKIK.

Wtedy wszystko stanie sie jasne.

Powrót