D
Dawsan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Niedawno zakupiłem pomysł na zarobek w internecie.
Po otrzymaniu okazało sie ze jest to zarabianie przez Program Partnerski,a technika polega na tym ze wiadomość jest wylana do użytkowników komunikatora Gadu-Gadu,którzy wchodzą na podany link we wiadomości i albo się rejestrują albo wystarczy ze klikną w link, a ja juz zarabiam.I teraz moje pytanie czy to nie jest SPAM?sprzedający twierdzi ze jest to zgodne z prawem i nie ma żadnych powiązań ze SPAMEM ponieważ:
"W dzisiejszych czasach SPAMem nazywa sie wszystko, nawet napisanie tekstu na forum ktory ktos uznaje za glupi. Jednak wg. polskiego prawa spam to niezamowiona informacja handlowa, co w praktyce oznacza, ze jeszeli odbiorca nie ponosi zadnych kosztow zwiazanych z nasza wiadomoscia nie lamiemy prawa."
a teraz przykład:
SPAM:
Czesc, tutaj firma ABC, oferujemy tanie zabawki dla Twojego dziecka.
Odwiedz nas na stronie i kup po promocyjnej cenie 9.99zl
[ LINK ]
LEGALNA WIADOMOSC:
Cześć, tu Ania ze szkoły, czemu nie oceniłeś mojej fotki ?
Daj znac jak to zrobisz, wystaw 10 na adres :
[LINK]
Pamiętaj, ze musisz się zarejestrować bo fotka jest od 18 lat.
Papa :*
Czy ma racje???Czy wszystko jest zgodne z prawem?
Jeżeli nie prosił bym o jakieś wyjaśnienie.
Po otrzymaniu okazało sie ze jest to zarabianie przez Program Partnerski,a technika polega na tym ze wiadomość jest wylana do użytkowników komunikatora Gadu-Gadu,którzy wchodzą na podany link we wiadomości i albo się rejestrują albo wystarczy ze klikną w link, a ja juz zarabiam.I teraz moje pytanie czy to nie jest SPAM?sprzedający twierdzi ze jest to zgodne z prawem i nie ma żadnych powiązań ze SPAMEM ponieważ:
"W dzisiejszych czasach SPAMem nazywa sie wszystko, nawet napisanie tekstu na forum ktory ktos uznaje za glupi. Jednak wg. polskiego prawa spam to niezamowiona informacja handlowa, co w praktyce oznacza, ze jeszeli odbiorca nie ponosi zadnych kosztow zwiazanych z nasza wiadomoscia nie lamiemy prawa."
a teraz przykład:
SPAM:
Czesc, tutaj firma ABC, oferujemy tanie zabawki dla Twojego dziecka.
Odwiedz nas na stronie i kup po promocyjnej cenie 9.99zl
[ LINK ]
LEGALNA WIADOMOSC:
Cześć, tu Ania ze szkoły, czemu nie oceniłeś mojej fotki ?
Daj znac jak to zrobisz, wystaw 10 na adres :
[LINK]
Pamiętaj, ze musisz się zarejestrować bo fotka jest od 18 lat.
Papa :*
Czy ma racje???Czy wszystko jest zgodne z prawem?
Jeżeli nie prosił bym o jakieś wyjaśnienie.