Można to uznać za gwałt? Nie wiem co robić

• Autor wątku Autor wątku martii98
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martii98

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam 19 lat i ostatnio przytrafiła mi się bardzo niemiła sytuacja, nie wiem czy to można uznać za gwałt czy przesadzam. Otóż spotkałam się z pewnym kolegą z którym kiedyś spaliśmy razem, ale nie znam go za dobrze. Byliśmy w jego domu, całowaliśmy się i ja nie chciałam niczego więcej, po prostu tak było mi dobrze. Jednak on nalegał, ja mówiłam że nie i wydawało mi się że zrozumiał ale rozebrał mnie, ściągnął mi spodnie i sobie też i próbował we mnie wejść w dodatku od tyłu, bolało jak nie wiem. Byłam jak sparaliżowana, niby wiedziałam co się dzieje ale bałam się odezwać, poruszyć, gdy krzyknęłam bo bardzo mnie to bolało, to przestał i przeprosił, jak gdyby nigdy nic. Nie wiem co o tym myśleć, wydaje mi się że przesadzam i że to moja wina, w końcu przyszłam do niego do domu, chociaż od razu mu powiedziałam że nic nie chcę.

Trudna sprawa ale wydaje mi się, że ciężkie do udowodnienia.

Według mnie to był gwałt. Powiedziałaś nie,nie było jasnego przyzwolenia i słowa tak.
Nie wiem jak od strony prawnej,ale według mnie chłopak powinien zrozumieć,że postąpił wbrew twojej woli i naruszył twoją przestrzeń osobistą.

Powrót