[MP3]Czy można zastosować taki trik?

• Autor wątku Autor wątku Mystic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mystic

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam!

Po raz enty będzie tu pisane o mp3 i o tym co wolno, a czego nie.

Ok, do rzeczy: mam portal www, na którym w jednym z działów chciałbym by użytkownicy mogli wgrywać swoje mp3 i dzielić się nimi z innymi. Czy notka w regulaminie (Patrz niżej) zwalnia mnie z odpowiedzialności? Czy nadal będzie mi groził sąd etc.?
[cytat:1tjklo7e]1. Wgrywając utwór muzyczny na serwery [STRONA] poprzez podstrony portalu wyrażasz zgodę na publiczne odtwarzanie go na podstronach serwisu, jednocześnie przejmujesz na siebie całkowitą odpowiedzialność za rozpowszechnianie go w internecie tym samym zwalniając z odpowiedzialności prawnej administrację portalu [STRONA].[/cytat:1tjklo7e]

Oraz czy dodając na podstronach link "Download" będę łamał prawo mimo że jest napisane:
[cytat:1tjklo7e]jednocześnie przejmujesz na siebie całkowitą odpowiedzialność za rozpowszechnianie go w internecie[/cytat:1tjklo7e]

Proszę o pomoc :help: oraz ewentualną korekcje błędów w regulaminie.

Dodam jeszcze, że na wszystkich podstronach portalu jest napisane:
"Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu", oraz przy samym okienku do wgrywania mp3 będzie napis "Wgrywając plik akceptujesz regulamin [STRONA]" Nie będę czerpał na tym żadnych korzyści.

Proszę o pomoc :help: :what:

Może Pan sobie pisać co chce, ale jeśli udowodnią Panu, że wiedział Pan o bezprawnych treściach umieszczanych czy linkowanych na forum to na nic się takie "tricki" zdadzą. O ile w ogole ktos się tym zajmie.

Tak samo jest napisane w regulaminie wrzuta.pl... Czyli można zgłosić sprawę policji dot. wrzuty? Da się w ogóle jakoś zwalić całkowicie odpowiedzialność na dodającego mp3? Jak jest z hostingami plików?

prosze zapoznać się z art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną

Dziękuję za podpowiedź. Ale w takim razie opisana sytuacja na mniejszym portalu, który sam prowadzę (i gdzie dziennie dodawane jest max 5nowych utworów) może zaistnieć? Co jeśli można załadować tylko pliki w formacie mp3 co już narzuca ze plik na 99% będzie nielegalny, bo mało kto doda tam własny utwór? Jakie są konsekwencje złamania tego artykułu, a jakie stosowanie deeplinku?

Powrót