MPU- idiotentest w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku rychu69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rychu69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.Zatrzymano mi prawo jazdy na rok,kara sie skonczyla 21.stycznia 2013r.Jutro mam wplacic 430ero na poczet tych baban,do tego dochodza koszty tlumacza i niewiadomo co jeszcze.Jestesmsy w Schengen,czy wedlug prawa moge te badania zrobic w Polsce i czy pozniej bede mogl jezdzic po Niemczech.Bardzo prosze o porade.Pozdrawiam.

Czy masz nadal meldunek w Niemczech ,badania MPU zdać za 1 razem to sukces.
Powodzenia

Witam,tak mam nadal meldunek,mieszkam tu z cala rodzina od 5 lat.Jest to dla mnie bardzo ciezka sytuacja,stracilem mnustwo szans na dobra prace.

witam tez pam zakaz jazdy po Niemczech gdzie moge taki kurs MPU zrobic dodam nie znam j.niemieckiego :mad::mad:

Witaj Piotrze,mieszkasz w Niemczech czy tylko musisz po nich jezdzic.

Piotr 1979
Skierowanie na test MPU wystawia urząd zatrzymujący prawo jazdy daje skierowanie i termin egzaminu.
Napisz jak ci poszło.
Powodzenia

Witam,test mialem 13-go wyniki powinny byc w tym tygodniu,nie bylo tak strasznie jak to wszedzie pisza ale mozna sie zamotac u psychologa i lekarza.Pozdrowienia.

rychu69
nie bylo tak strasznie jak to wszedzie pisza ale mozna sie zamotac u psychologa i lekarza.Pozdrowienia.
Tam nie biją.

Pochwal się na ile kartek było uzasadnienie lekarskie i jaka jest końcowa decyzjal
Powodzenia

WITAM Cie Rychu 69 możesz napisać jak poszło na idiotentest. Mam taki sam problem jak ty mam jeszcze jedno pytanie czy tłumacza sam wybierasz czy to jest od nich czekam na odp.

Witam,nie potrzebnie podchodzilem do testu,strata czasu i kasy.Jak nie ma kto czlowiekowi pomoc to jest katastrofa.Na poczatku trzeba poddac sie terapi oczywiscie pod okiem psychologa potem co trzy miesiace robic siku do sloiczka.A co do tlumacza to musi byc przysiegly i nie moze cie znac osobiscie.Wrazie jeszcze pytan moj mail-rysiek.smoczek69@o2.pl

rychu69
Pochwal się na ile kartek było uzasadnienie lekarskie i jaka jest końcowa decyzja
o ile stawałeś na MPU
Powodzenia

rychu69
Uzasadnienie po zdaniu MPU -- 7 Stron A4 czy 7 Kartek A4.
1.Czy obowiązkowy zapis w AA i zaświadczenie zdania.
Powodzenia

7 stron i narazie 10 wizyt psychologa w domu 1 wizyta90euro i co 3-mc.susiu przez rok, 1 raz wlos ninimum 3cm dlugi 125euro potem susiu po 50 euro na koniec mpu 520euro i tlmacz min.50euro za godzine test ok.4-5godz.

witam mam zabrane prawo jazdy w polsce w 2 006 roku teraz przebywam w de i chcą żebym zrobił mpu dlaczego jak mi w polsce zabrali pl A nie w niemczech

witam mam zabrane prawo jazdy w polsce w 2 006 roku teraz przebywam w de i chcą żebym zrobił mpu dlaczego jak mi w polsce zabrali pl A nie w niemczech

W 2006 zabrano ci prawo jazdy w Polsce na ile lat dlaczego nie starasz się w Polsce
tylko w NIemczech

pozdrawiam

A dlatego, że jak chcesz bez MPU to musi 10 lat od końca kary minąć. Na ile miałes zabrane??? Później możesz składac papiery o egzamin w De bez MPU.Jak sobie zyczysz wcześniej, to znaczy, że musisz MPU zdać.

marian1 napisał:
W 2006 zabrano ci prawo jazdy w Polsce na ile lat dlaczego nie starasz się w Polsce
tylko w NIemczech

pozdrawiam

Widocznie mieszka w De dłużej niż 183 dni, skoro tu się stara a w Pl nie może.

nika44 napisał:
A dlatego, że jak chcesz bez MPU to musi 10 lat od końca kary minąć. Na ile miałes zabrane??? Później możesz składac papiery o egzamin w De bez MPU.Jak sobie zyczysz wcześniej, to znaczy, że musisz MPU zdać.

Jak chcesz bez mpu odzyskać ? Chyba nie chodzi ci o przedawnienie kary bo jesli chodzi o mpu to nie ma takiego czegoś jak przedawnienie

Powrót