Multimedia - odstąpienie od Cesji usług internet

• Autor wątku Autor wątku KrystianBober
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KrystianBober

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

W dniu 18 września podpisałem aneks do umowy abonenckiej (dalej jako UA) wraz z umową przeniesienia praw i obowiązków z umowy abonenckiej (dalej jako UPPIO).

Zgodnie z zapisem UPPIO przeniesienie praw i obowiązkow nastapuje ze skutkiem 01-10-2015.

Wspolokator sugerujac mi ze nie ma kosztow rezygnacji w dowolnym czasie zachecil mnie do podpisania dokumentow, natomiast teraz juz wiem ze bede sie przeprowadzal (w dniu podpisywania nie mialem tej wiedzy oczywiscie) do lokalizacji gdzie multimedia nie bedzie dostepna. Oczywiscie zlozylem wniosek o anulowanie cesji w punkcie (dzis tj 29 wrzesnia) z tym, ze otrzymalem informacje ze da sie sprawe zalatwic jednym kliknieciem o ile moj wspollokator wysle maila z informacja ze zostal poinformowany. Oczywiscie poinformowany lokator, nie jest zainteresowany wspolpraca - dodam, ze zasugerowalem chec pomocy w poszukaniu zainteresowanej osoby ktora miala by z cesji realne korzysci.

Z gory dziekuje za pomoc w rozsadnym rozwiazaniu problemu

Witam ponownie,

Szperając po regulaminie znalazłem następujący zapis:

Pomysł 1

Odnoszę wrażenie, że cały ten aneks na dobrą sprawę jest NIE ważny. Otóż, w żaden sposób nie dokumentowałem tytułu prawnego, jedyne pytanie jakie padło z ust sprzedawcy to jaki adres.

"Warunkiem zawarcia Umowy Abonenckiej jest udokumentowanie tytułu prawnego do wskazanego w Umowie Abonenckiej,
miejsca instalacji
Gniazda Sieciowego.

Pomysł 2

Oczywistym jest, że nie mieli szansy przekazać mi w formie pisemnej zmian, dzis jest 11 dzien od podpisania umowy, a liczy sie 10 od dnia otrzymania pisemnej zgody. Ma to sens, tj. powołanie się na ten zapis i rezygnacja bez podania przyczyn ?

Poniżej zapis regulaminu
"Operator potwierdza Abonentowi fakt złożenia oświadczenia o zmianie warunków Umowy Abonenckiej dokonanej
w trybie wskazanym w ust. 3 oraz jego zakres i termin wprowadzenia zmian, w formie pisemnej, w terminie ustalonym
z Abonentem, ale nie później niż w ciągu jednego miesiąca od dnia zlecenia zmiany. Na żądanie Abonenta, Operator
dostarcza treść każdej proponowanej zmiany warunków Umowy Abonenckiej dokonanej za pomocą środków
porozumiewania się na odległość, drogą elektroniczną na wskazany adres poczty elektronicznej lub za pomocą podobnego
środka porozumiewania się na odległość. Abonentowi przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków
Umowy Abonenckiej, bez podania przyczyn, poprzez złożenie stosownego oświadczenia w formie pisemnej, w terminie
10 dni od dnia otrzymania pisemnego potwierdzenia.
Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed
jego upływem. Abonentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków Umowy Abonenckiej, jeżeli
Operator, za zgodą Abonenta, rozpoczął świadczenie Usługi zgodnie ze zmienionymi warunkami Umowy Abonenckiej.
W razie braku potwierdzenia Abonentowi faktu złożenia oświadczenia o zmianie warunków Umowy Abonenckiej oraz jego
zakresu i terminu wprowadzenia zmian, termin, w którym Abonent może odstąpić od dokonanej zmiany warunków Umowy
Abonenckiej, wynosi 3 miesiące i liczy się od dnia złożenia oświadczenia o zmianie warunków Umowy Abonenckiej. Jeżeli
jednak po rozpoczęciu biegu tego terminu Abonent otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do 10 dni od dnia
otrzymania tego potwierdzenia.

Powrót