Multimedia - zerwanie umowy, wpis do krd itd

• Autor wątku Autor wątku Crafi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Crafi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, w zeszłym roku w najętym przeze mnie mieszkaniu wziąłem usługę internet z Multimedia. Po 3 msc wyprowadziłem się z tego mieszkania, chciałem przenieść usługę do nowego mieszkania, niestety brak technicznej możliwości.

Zostało mi albo zerwać umowę i zapłacić kare umowna, lub płacić abonament do końca. Wybrałem druga opcje, ale miałem zadłużenie wiec zadzwonili do mnie z infolini ze mam wpłacić zaległą kwotę do 26-03, niestety z powodu braku pieniędzy, wpłaciłem tylko cześć tej kwoty 1/3 dokładnie. Potem w kwietniu wpłaciłem reszte. Niestety - umowa została zerwana i naliczyli kara umowną w pomniejszeniu o kwote wpłacana dotychczas za abonament, tj ok 600 zl. O fakcie zerwania umowy nie zostalem poinformowany, czy to telefonicznie, czy tez mailowo, badz listownie.

Wpłacałem nadal kwotę abonamentu niewiedzac o zerwaniu umowy.

Wczoraj tj 25 wrzesnia dostalem, sms o tresci iz mam do zaplacenia 780 zl do jakiejs firmy, co sie okazalo sprawa zostala juz przekazana do firmy zajmujaca sie windykcja. Wczoraj jeszcze udalem sie do multimedi wyjasnic sprawe. Okazalo sie ze zostala naliczona kara za zerwanie umowy, oraz za nei oddanie sprzetu w terminie, oraz ze zostalem wpisany do KRD.

Nadmieniam ze o niczym nei zostalem poinformowany, zadnego listu nie dostalem, totalnie nic, wezwania do zaplaty czy czego kolwiek.

Dogadalem sie juz co do splaty dlugu. Ale co teraz z wpisem do KRD?

Musisz skontaktować się z firmą która Ciebie wpisała aby usunęła wpis

To jest zapewne Firma CROSS z Gdańska bo ja mam podobny problem i sprawa już trafiła do sądu.

Powrót