muzyka za darmo, a prawa autorskie

• Autor wątku Autor wątku outbreakz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

outbreakz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam!

Mam pytanie:

Jakie prawa powinienem zaznaczyć na okładce albumu gdy album jest całkowicie darmowy i można go rozpowszechniać i grać na imprezach etc. Jedyne zastrzeżenia to zakaz ingerencji w same utwory oraz zakaz rozpowrzechniania za pieniądze.

W jakiej formie powinno znaleźć się takie info na okładce?

Z góry serdecznie dziekuję za odpowiedź!

Witam, może tak:

"ALL RIGHTS RESERVED. UNAUTHORIZED COPYING, PUBLIC PERFORMANCE, BROADCASTING, HIRING OR, RENTAL OF THIS RECORDING FOR COMMERCIAL PURPOSES PROHIBITED"

"REMIXING OF THIS RECORDING PROHIBITED"

"ALL RIGHTS RESERVED"

Dziękuję! ;)

Rozumiem że podałeś trzy różne rodzaje tej informacji tak?
Gdy napisze, 'all rights reserved' wtedy będzie to odebrane jako wszelkie prawa zastrzeżone, a nie o to mi chodzi. Odpuśćmy sobie nawet tą ingerencję w muzykę. Zależy mi tylko na tym żeby muzyka nie była wykorzystywana w zarobkowy/komercyjny sposób. To wszystko.

W takim razie może wystarczy: "USING THIS PRODUCT FOR COMMERCIAL PURPOSES PROHIBITED" ?

Ostatnia edycja:
nie, wszystkie powinny być razem, a przynajmniej pierwsza i trzecia.

Mogłaby być ta zaproponowana przez Ciebie, ale ja dałbym standardowe formułki - pierwszą + trzecią (koniecznie). Bo jestem zdania, że jeśli już, to pisać jak najdokładniej.

Ok! W takim razie skoro ma być pierwsze i trzecie to dlaczego dwa razy ma być napisane "ALL RIGHTS RESERVED"?

Powrót