Nabycie spadku - osoba trzecia

• Autor wątku Autor wątku kaina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaina

Użytkownik
Odpowiedzi
69
Witam
Sytuacja jest następująca :Musze przeprowadzić postępowanie spadkowe - jestem osobom majaca interes prawny (znosze współwłasność nieruchomości). Znam nazwisko zmarłego oraz jego spadkobierców i adresy. Nie znam daty smierci i dat urodzin, co jest potrzebne do aktów. Czy w tej postaci moge złozyć wniosek i wezwać w nim uczestników do uzupełnianie braków formalnych?
Najgorsza sprawa :jedna z osób wyjechała za granicę tam zmarła, pozostawiła spdkobieców, których ujawniłem w postępowaniu o znieniesienie współwłasności oraz ich adresy. Sytuacja jest taka sama jak wyzej. Nie znam daty śmierci i urodzin tych ludzi. Obawiam sie, że może być problem z ustaleniem tego w ogóle. Czytałem o jakims ogłoszeniu w prasie, ale nie wiem o co dokładnie chodzi
Prosze o pomoc

Nie do końca rozumiem. Ma pani akty urodzin i zgonu, czy jeszcze nie? Swoją drogą nie da się po prostu z tymi osobami skontaktować?

Nie am aktów, a ni danych potrzebnych do ich sporządzenia. Będę kontaktował sie z tymi osobami, ale nie znamy sie i nie wiem czy cos uzyskam

Powrót