P
pyfcia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, już raz pisałam w tej sprawie. Po śmierci ojca ja (jestem jedynaczką) i moja mama złożyłyśmy w sądzie pismo o nabyciu spadku pełnego przez moją mamę - podpisałam wniosek i potwierdziłam, iż całość ma zostać przepisana na nią (chciałayśmy uniknąć podziałów). Sędzina jednak, w wielkim skrócie powiedziała, że nie może pozbawić mnie spadku po ojcu i wydaje postanowienie iż wszystko po połowie. Wyrok się jeszcze nie uprawomocnił - można ponownie sładać wniosek przed jego uprawomocnieniem czy dopiero po?
Kolejna sprawa - słyszałam, że za taki podział płaci się notariuszom/radcom prawnym, którzy przychodzą na wizję lokalną do domu i dzielą go na zasadzie 5 książek jednaj Pani, 5 drugiej, pokój jednej Pani a kuchnia drugiej - czy tak będzie to wyglądało, czt jesteśmy współwłaścicielkami mieszkania i garażu tak po prostu bez podziału na "cegły"?
Jak będzie wyglądało dalsze postępowanie w tej sprawie ?
Kolejna sprawa - słyszałam, że za taki podział płaci się notariuszom/radcom prawnym, którzy przychodzą na wizję lokalną do domu i dzielą go na zasadzie 5 książek jednaj Pani, 5 drugiej, pokój jednej Pani a kuchnia drugiej - czy tak będzie to wyglądało, czt jesteśmy współwłaścicielkami mieszkania i garażu tak po prostu bez podziału na "cegły"?
Jak będzie wyglądało dalsze postępowanie w tej sprawie ?