A
asesor
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 46
Witam wszystkich naciąganych przez Cyfrę i proszę o pomoc w mojej sprawie. Mam przed sobą umowę abonencką zawartą na czas określony dokładnie 29 miesięcy tj. od 27 stycznia 2010 do 27 czerwca 2012r. Jest to okres podstawowy wskazany w części A umowy. Dnia 28 marca wysłałam do nich pisemne oświadczenie woli o rezygnacji z usług wg umowy z upływem okresu na jaki została zawarta. Dostałam telefon od pani, że obowiązuje mnie 3 miesięczny okres wypowiedzenia, a moje "wypowiedzenie" otrzymali 2 kwietnia wobec czego umowa skończy się w lipcu i muszę zapłacić za czerwiec, a normalnie ostatnia płatność kończy mi się 27 maja. Mam umowę przed sobą i pisze
kt. 7 - umowa abonencka zawarta jest na czas określony - okres podstawowy jeżeli został on wskazany w części A umowy. i) Umowa abonencka zawarta na okres Podstawowy ulega przedłużaniu na kolejne 12 miesięczne okresy o ile abonent nie złoży na piśmie oświadczenia woli o przekształceniu umowy w zawartą na czas nieokreślony co najmniej na jeden okres rozliczeniowy przed upływem terminu obowiązywania okresu podstawowego.
pkt.11 - Abonent i Cyfrowy Polsat uprawnieni są do rozwiązania umowy abonenckiej z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia....
Moim zdaniem dotyczy mnie pkt. 7 umowy wg, której zgłaszam rezygnację z upływem czasu na jaki została zawarta umowa z 1 miesięcznym uprzedzeniem. Proszę o podpowiedź!
pkt.11 - Abonent i Cyfrowy Polsat uprawnieni są do rozwiązania umowy abonenckiej z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia....
Moim zdaniem dotyczy mnie pkt. 7 umowy wg, której zgłaszam rezygnację z upływem czasu na jaki została zawarta umowa z 1 miesięcznym uprzedzeniem. Proszę o podpowiedź!