Naciagaczka i oszustka

• Autor wątku Autor wątku zachurzok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zachurzok

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam problem pozyczylem kobiecie pare razy pieniadze, nie mam to udokumetowane , jakie mam szanse na odzyskanie pieniedzy ? Jak teraz nie chce o tym slyszec i zastrasza mnie przyjacielem ktory jest w policji i ma w glowie paragrafy, jako dowod mam tylko smsy ktore wysyla do mnie jej przyjaciel
prosze mi powiedziec gdzie z tym isc

zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa art 186 kk

Mam problem , pozyczylem pare razy przyjaciolce pieniadze, i nie jest to udokumetowane , teraz sie wypiera ze brala odemnie....ba zastrasza mnie swoim przyjacielem ktory pracuje w policji i wysyla mi smsy z grosbami nie wiem czy mam jakies szanse na zwrot tej sumy, prosze mi powiedziec czy to juz stracone ? i nie odzyskam pieniedzy ? Jej przyjaciel jako postronna osoba nie powinna mnie zastraszac tak ? co w tym wypadku mam zrezygnowac z tej sumy? jako dowody mam tylko smsy z grosbami o pobicie od przyjaciela

:wow:
zachurzok napisał:
Mam problem , pozyczylem pare razy przyjaciolce pieniadze, i nie jest to udokumetowane , teraz sie wypiera ze brala odemnie....ba zastrasza mnie swoim przyjacielem ktory pracuje w policji i wysyla mi smsy z grosbami nie wiem czy mam jakies szanse na zwrot tej sumy, prosze mi powiedziec czy to juz stracone ? i nie odzyskam pieniedzy ? Jej przyjaciel jako postronna osoba nie powinna mnie zastraszac tak ? co w tym wypadku mam zrezygnowac z tej sumy? jako dowody mam tylko smsy z grosbami o pobicie od przyjaciela
:(:help::mad:

jeżeli ten Pan Ci grozi a Ty obawiasz się spełnienia tych gróźb składaj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa

loco1 napisał:
Nadal żartujesz. ;)

TAK
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

babka wprowadziła go w błąd bo nie powiedziała mu że chce te pieniądze od niego dostać tylko pożyczyć

hehe Pożyczka/i to jedno Grożby to drugie.Tez jestem ciekaw jakie to kwoty. I jakimi papierami dysponujesz. Może to było wsparcie, taki prezent jak byliście parą.:)

o dokumetach mowilem ze nie mam potwierdzenia, nie musze ujawniac kwoty....dla mnie duze..znowu mnie zastrasza dzis ten policjant , jak upomne sie o swoje....oni siebie bronią na wzajem i jestem w kropce, jest tez przedstawicielem prawa ....ale jakiego prawa pytam
, to urzednik panstwowy z prawem na bakier

zachurzok napisał:
, to urzednik panstwowy z prawem na bakier

Funkcjonariusz:mad: który ma nad sobą przełożonych. Wystarczy napisać skargę opisać zdarzenia, dołączyć dokumenty. I nie narzekać

Powrót