Nadanie nazwy ulicy versus Urząd Miasta

• Autor wątku Autor wątku dejwidziu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dejwidziu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam. Nurtuje mnie kwestia dotyczaca zameldowania w nowo wybudowanym domu.
Otoz dokonalismy zakupu dzialki od urzedu miasta w miescie w czerwcu 2008r. z przeznaczeniem pod budowe domku jednorodzinnego(bez drogi dojazdowej,przylaczy energ i wod-kan); Dzialka ta takze nie ma nadanaj ulicy,nazwy. Wystapilem z prosba do urzedu miasta o nadanie nazwy lecz w odpowiedzi uslyszalem jedynie zdawkowe slogany. Prowadze dzialalnosc gospodarcza,ktora chcialbym rozszerzyc w nowowybudowanym domu. Jakie istnieja prawne mozliwosci na to zeby wyegzekwowac ten czysto biurokratyczny aspekt? Nadmienie takze ze budowa postepuje bez instalacji wod-kan nie wspominajac o laczu energetycznym...i drodze dojazdowej..co jest absurdem skoro Urzad Maista wytycza dzialki pod budowe czemu nie uwzglednilo i nie zapewnia podstawowych rzeczy ktore umozliwiaja realizacje projektow. Czy mam prawo wystapic do Urzedu Miasta o zadośćuczynienie lub jakikolwiek zwrot kosztow zwiazanych z cala ta nie przyjemna sytuacja?
Planuje wprowadzkę w sierpniu 2009r.
Z poważaniem Zniesmaczony Obywatel De.

zwróc sie na pismie do Urzedu wtedy juz nie uslyszysz zdawkowych sloganów, ale rzeczowa odpowiedz

"Wystapilem z prosba do urzedu miasta o nadanie nazwy lecz w odpowiedzi uslyszalem jedynie zdawkowe slogany".
Zwróciłem sie z prosbą na pismie dwukrotnie....i w odpowiedzi odpisali jedynie zdawkowe slogany.
Cytuje: (...) przygotowana jest uchwała Rady Miejskiej (...) w sprawie nadania nazwy tej ulicy. W związku z powyższym po wejsciu w życie w/w uchwały prosze ponownie zwrócic sie do Burmistrza Miasta (...) z wnioskiem o nadanie numeru porządkowego działki (...)."
Jestem w punkcie wyjscia bo wiem tyle co przed złożeniem wniosków....musi uczynic to Burmistrz ale kiedy to zrobi tego nikt nie jest wstanie określic.
Stąd mój post na forum...
Najprawdopodobniej ja szybciej uporam sie z budową domu i bede chciał sie wprowadzic i zameldowac z rodziną ale w świetle prawa będzie to nie możliwe.
Co wówczas? Prosze o sugestię.

Prawo gospodarcze nie zajmuje się nazwami ulic.

Powrót