Nadplata alimentow

• Autor wątku Autor wątku monisia5050
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monisia5050

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam.Jestem po rozwodzie i mam zasadzone alimenty na dwoje moich dzieci lecz maz nie placi mi ich.Skierowalam sprawe do komornika i juz wiem ze bede musiala zwrocic sie do funduszu alimentacyjnego o te pieniadze ale czy fundusz nadplaci mi zalegle miesiace?na dzien dzisiejszy zadluzenie wynosi 1600zl

Czyli nie mam mozliwosci odzyskania juz tych pieniedzy?Byly maz jest poszukiwany przez policje i nie pracuje nie ma zamiaru dac nawet zlotowki

FA placi bierzace alimenty, niestety nie wyplaca alimentow wsteczych

monisia5050 napisał:
Czyli nie mam mozliwosci odzyskania juz tych pieniedzy?Byly maz jest poszukiwany przez policje i nie pracuje nie ma zamiaru dac nawet zlotowki

Jak składasz u komornika to zaznaczasz od kiedy nie jest płacone...... FA płaci tylko bieżące alimenty....... Zaległości ściąga komornik jeżeli ma z czego.

pomocy!!

czesc wszystkim! jestem klaudia,moja sprawa wyglada tak 22 listopada mialam pierwsza sprawe o alimenty i ojcostwo, pozwany wyparl sie syna i zazadal badan,na ktore wg sie nie stawil,sad nakazl jeszcze raz badania i kolejny raz nic,cisza poprostu.. nastepnie 13 kwietnia,odbyla sie kolejna sprawa, klama ze nie dostawal wezwannia i takie tam,i ze znowu chce badan i za nie zaplaci,i sad na tym przystal... dzis mam 3.06 a ja nie mialam ani badan,ani kolejnej sprawy..jestem bezradna

a o co konkretnie Pani pyta, bo nie widzę pytania

co mam zrobic z tym,czy gdzies uderzyc,czy co...on jezdzi sobie ,imprezuje,na badania nie zjawaia sie,z sadem leci w moderacja ze tak powiem, a sprawa sie ciagnie i ciagnie..

TO JEST SMIESZNE, matka wychowuje a ojciec baluje, nie przyjezdza na badania dna,i dalej dziecka nie uznaje

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nic z tym nie zrobisz sąd ma zawsze swoją racje i nawet jak jej nie mają to tego nie przeskoczysz .Mój były mąż też bawi się zrobił se następne dzieci i mi nie płaci od 6 lat twierdząc że jest biedny i nie pracuje. ja ja wiem że pracuje w budowlance i jakoś sąd ma to gdzieś z czego ja żyje tatuś jest w biedzie to ok matka w biedzie to zabierzemy jej dziecko. takie prawo w Polsce.Gdyby tak nie traktowali matek to żyłybyśmy normalnie a tak latasz od sądu do komornika i nic z tego tatuś ma lepsze prawa w żeczewistości niż ty. Dla tego zostało ci tylko w tym temacie czekać tego nie przeskoczysz ty nie zmusisz go by poszedł do sądu i na badania. Ale w końcu sąd go zmusi do tego nie martw się.

Powrót