Nadużywanie okresu próbnego.

• Autor wątku Autor wątku Wilqu1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wilqu1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Nurtuje mnie pewna kwestia odnośnie okresów próbnych.
Pewna strona internetowa świadczy usługi nauki języka obcego online z nauczycielami.
Zakłada się konto, podaje sie dane karty kredytowej i wykupuje się wybraną przez siebie subskrypcje.
W ramach zachęcenia, każdemu nowo założonemu kontu przysługuje jedna darmowa lekcja.
Korzystając z internetowego banku Revolut, można generować nowe karty kredytowe jednorazowego użytku.

Przechodząc do sedna.

Czy zakładanie nieskończenie wiele kont dzięki generowaniu nowych kart kredytowych i korzystanie z darmowych lekcji jest niezgodne z prawem? Czy jest to jakieś nadużycie ? Nie znalazłem w regulaminie serwisu żadnej wzmianki na ten temat.

Przede wszystkim jest to całkowicie bez sensu stosowanie takiego pomysłu. Darmowa lekcja próbna jest lekcją z samego początku nauki. Co ci da przerabianie kilkadziesiąt tych samych początkowych tematów?
Np na tej darmowej lekcji jest przerabianie wymowy alfabetu w danym języku. Jedyne co osiągniesz to perfekcyjną jego wymowę.
Czy to jest zgodne z prawem? Bez znajomości regulaminu tej strony nie da się tego powiedzieć.

Ostatnia edycja:
Już abstrachując od sensowności, ale takie działanie, to niemalże klasyczne wypełnienie przesłanek w art 286KK.

Bez sensu takie działania. Niestety lekcje jak i wszystko kosztuje. Dla mnie taki proces gdzie zakłada się wiele kont to takie naciągctwo.

Powrót