A
awesome
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Mam pewien problem. Otóż całkowicie przez przypadek ojciec mojej kobiety znalazł płytę dvd z ok 10 fotkami przedstawiającymi mnie oraz moją kobietę. Na kilku zdjęciach jest moja kobieta pozująca nago i na bodajrze 3 zdjęciach jesteśmy oboje również w ,,ciekawej pozie". Oboje jesteśmy już od dawna pełnoletni (21lat). Gdy jej ojciec zobaczył te zdjęcia, pokazał je swojej żonie i powiedział, że pokaże je reszcie rodziny. Zdjęcia są mojego autorstwa. Na prośby mojej dziewczyny aby zwrócił płytę ze zdjęciami wyśmiał ją i ciągle jest w posiadaniu płyty ze zdjęciami nie należącymi do niego. Obawiam się, że posunie się do szantażu lub zacznie rzeczywiście pokazywać je rodzinie tak aby zniszczyć mnie i zniszczyć wizerunek mojej kobiety. Według mnie te zdjęcia to rzecz całkowicie prywatna. Oboje nie wyrażamy zgody aby ten człowiek (jej ojciec) robił z nimi cokolwiek. Czy istnieją jakiekolwiek podstawy prawne aby płyta ze zdjęciami (wraz ze wszystkimi kopiami które już pewnie istnieją) zostala zwrócona? Czy mogę domagać się odszkodowania jeżeli on rzeczywiście udostępni zdjęcia rodzinie?
Bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam.
Chciałem jeszcze dodać, że moja dziewczyna dostała wiązanke niecenzuralnych słów opisujących ją.
Pomyślałem sobie, że dobrze by było zrobić nagrania jego słów. Moja dziewczyna skorzystała z dyktafonu i mam nagranie na którym obraża moją dziewczynę jak również swoją żonę. Czy to pomoże?
Jeszcze jedna kwestia o której mi się przypomniało. Ów ojciec o który mowa próbuje zdobyć mój adres zamieszkania aby zbłaźnić mnie w oczach moich własnych rodziców przesyłając płytę ze zdjęciami. Adresu nie zna, wie tylko jak się nazywam oraz jaka miejsowość. W domu nie ma telefonu stacjonarnego także po książce telefonicznej nie dojdzie. Czy jest jakiś sposób w jaki może pozyskać mój adres zamieszkania?
Bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam.
Chciałem jeszcze dodać, że moja dziewczyna dostała wiązanke niecenzuralnych słów opisujących ją.
Pomyślałem sobie, że dobrze by było zrobić nagrania jego słów. Moja dziewczyna skorzystała z dyktafonu i mam nagranie na którym obraża moją dziewczynę jak również swoją żonę. Czy to pomoże?
Jeszcze jedna kwestia o której mi się przypomniało. Ów ojciec o który mowa próbuje zdobyć mój adres zamieszkania aby zbłaźnić mnie w oczach moich własnych rodziców przesyłając płytę ze zdjęciami. Adresu nie zna, wie tylko jak się nazywam oraz jaka miejsowość. W domu nie ma telefonu stacjonarnego także po książce telefonicznej nie dojdzie. Czy jest jakiś sposób w jaki może pozyskać mój adres zamieszkania?
Ostatnia edycja: