P
pytanie za 100
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Sytuacja wygląda tak. Nagrałem córkę na apelu szkolnym a wraz z nią jeszcze kilkoro dzieci. było to lat temu 3. rok temu kiedy psuł mi się laptop na który ów video przerzuciłem aby nie utracić filmu wrzuciłem owe video na kanał YT wraz z innymi moimi prywatnymi filmami (moich dzieci). Córka podała nazwę koleżance z klasy video z ich pasowania a ta koleżanka rozesłała to do innych koleżanek z klasy. Jedna z mam zbulwersowała się,że nie zapytałem o zgodę czy mogę to video udostępniać. Fakt nie zapytałem (nawet do głowy mi to nie przyszło bo bardziej chodziło mi o nie utracenie nagrania). Kazała mi to natychmiast usunąć. Ja zalogowałem się na konto YT i zrobiłem film jako prywatny, nie ma możliwości wyszukania go po nazwie. Jednak matka dziewczynki powiedziała,że sprawę zgłosi na policje. Jakie grożą mi konsekwencje?
PS. dodam że w tamtym roku szkolnym dzieci miały zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz wizerunku podpisaną w szkole (nie jestem nauczycielem). Ja też zgody nie miałem.
PS. dodam że w tamtym roku szkolnym dzieci miały zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz wizerunku podpisaną w szkole (nie jestem nauczycielem). Ja też zgody nie miałem.