K
kristo1984
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam pytanie odnośnie nagrywania telefonem komórkowym interwencji policji czy jest to zabronione-karane? Miałem taką sytuację wczoraj u mnie na podwórku pod śmietnikiem leżał bezdomny człowiek który nie miał siły się podnieść i istniało prawdopodobieństwo że może zamarznąć, zszedłem do niego dałem mu coś do jedzenia i zapytałem czy potrzebuje pomocy odpowiedział mi że tak, zadzwonilem na 112 i zgłosiłem ten fakt, po kilkunastu minutach przyjechała policja, zszedłem na dół i postanowiłem nagrać na telefon tą interwencję ponieważ obawialem się że funkcjonariusze nie potraktują tego zgloszenia poważnie, chcialem miec dowód w postaci filmu, w momencie kiedy funkcjonariusze zauważyli że ich nagrywam podeszli do mnie zabrali a właściwie to wyrwali mi telefon z ręki zażądali dowodu osobistego po czym mnie spisali i oznajmili że nagrywanie policji podczas interwencji jest karane, zabrali mnie na komisariat pod zarzutem utrudniania interwencji jeden z policjantów z moim dowodem osobistym i telefonem komórkowym udał się do jednego pomieszczenia a drugi policjant zaprowadził mnie do pokoju i zaczął przesłuchiwać po czym po chwili ten drugi policjant wrocił z moim dowodem i telefonem i oddał dowód i telefon i powiedział czy wiem gdzie są drzwi, wyprowadził mnie z komendy i powiedział ze jak nie chce mieć problemow z policją to żebym nie robił afery, filmik który udało mi się nagrać został przez niego skasowany. Czy w takiej sytuacji mogę gdzieś zgłosić ten fakt? napisać jakąś skargę lub cos w tym rodzaju?
PS.
z góry dziękuję za odpowiedzieć i przepraszam jeśli założyłem ten temat w niewłaściwym dziale.
PS.
z góry dziękuję za odpowiedzieć i przepraszam jeśli założyłem ten temat w niewłaściwym dziale.
Ostatnia edycja: