Nagrywanie w środku bloku, czy wolno?

• Autor wątku Autor wątku Kocur174
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kocur174

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie wszystkich użytkowników :)
Jeżeli napisałem temat w złym dziale, a napisałem w tym, ponieważ twierdzę, iż jest to dosyć śmieszne pytanie, proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
A więc do rzeczy:
Czy mogę w pełni zgodnie z prawem nagrywać wnętrze bloku i fotografować go, oraz nagrywać jazdę windą i fotografować ją? Jest mi to potrzebne w celach edukacyjnych, gdzie potrzebuję zamieścić informacje o typach wind, w jakich rodzajach bloków są one najczęściej montowane itp.
Wiem, że były już podobne tematy, ale nie znalazłem jeszcze takiego, który dotyyczyłby konkretnie nagrywania wind.

Tak jezeli pozwoli Ci na to spoldzielnia :P

A jesteśmy na forum prawnym i takie opinie należałoby podeprzeć odpowiednim przepisem.

Wiem ze nie wolno, zostalem ostrzezony przez administracje mojego bloku bo zrobilem zdjecie sciany.
Napisalem mu aby zapytal sie swojej administracji .

To, że komuś się wydaje, że nie wolno, nie oznacza, że tak jest.

Czemu twierdzisz, że czytam nieuważnie?

Nie chce spamowqc a kazdy z.nas juz powinien otrzymac warna za spam.
Ja napisalem ze wiem i administracja dala mi ostrzezenie a ty odpisales ze jak ktos mysli to nie znaczy ze tak jest a napisalem ze dostalem ostrzezenie i z tego powodu wiem !

sztokula napisał:
a napisalem ze dostalem ostrzezenie i z tego powodu wiem !

I czego miałby dowodzić fakt, że dostałeś ostrzeżenie od administracji, poza tym, że je dostałeś, bo ktoś postanowił Ci je dać?

To jest forum prawne, więc jeśli twierdzisz, że coś nie jest dozwolone - wskaż przepis prawa powszechnie obowiązującego, który ustanawia taki zakaz.

Czyli ten temat nie zalicza sie do tego forum,poniewaz kazda spoldzielnia mieszkaniowa ma inny regulamin a tego juz prawem nie udowodnisz.

Na wszelki wypadek najlepiej jest skontaktować się z spółdzielnią odpowiedzialną za dane blokowisko. Powinieneś bez problemu uzyskać informacje na interesujący Cię temat, przez co będziesz miał jasną i klarowną sytuację :)

arek.nowacki napisał:
... skontaktować się z spółdzielnią odpowiedzialną za dane blokowisko. ...
Co i tak nie ma żadnego prawnego znaczenia w kontekście tego wątku.

Powrót